Peter Simon Správy

Výtvarné spektrum 2019: Vernisáž výstavy a vyhodnotenie regionálnej súťaže

Zostaveniu výstavy predchádzalo vyhodnotenie prác odbornou porotou pod vedením výtvarníčky Gabriely Görgeyovej. Pozrite si aká výstava nás čaká v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Výtvarné spektrum 2019: Vernisáž výstavy a vyhodnotenie regionálnej súťaže
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Postupové súťaže neprofesionálnej tvorby v oblastiach záujmovo-umeleckej činnosti boli vyhlásené začiatkom tohto roka, ako to už tradične býva. Prvá z nich – Výtvarné spektrum – bude uzavretá vernisážou výstavy najúspešnejších prác.

Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva v piatok, 15. marca 2019 o 16:30 hod. do Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava).

Verejnosti sa predstaví svojou tvorbou 14 autorov z regiónu, ktorí prihlásili do súťaže celkovo 50 výtvarných prác. A nejde len o klasickú maľbu, ale aj netradičné techniky ako airbrush, enkaustiku, či kolorovanú grafiku.

„Zostaveniu výstavy predchádzalo vyhodnotenie prác odbornou porotou pod vedením výtvarníčky Gabriely Görgeyovej,“ informuje za organizátora Anežka Kleinová a dodáva. „Pre autorov sa uskutoční odborný rozborový seminár, ktorý je neodeliteľnou súčasťou súťaže. Slúži na podporu umeleckého rastu autorov po technickej stránke a zároveň je takéto stretnutie podnetné a inšpiratívne vzájomnou výmenou skúseností medzi hodnotiacimi odborníkmi a autormi. Seminár sa uskutoční aj vďaka podpore Fondu na podporu umenia z verejných zdrojov,“ spresnila Kleinová.

Porota posúdila práce z technického a umeleckého hľadiska a vybrala z tohto pohľadu vhodné na výstavu a najlepšie z nich na postup do krajského kola súťaže, ktoré sa uskutoční v Košiciach (Kulturpark, 15.5.-2.6.2019). V prípade, že uspejú v konkurencii prác z celého Košického kraja, majú možnosť zabodovať aj na celoštátnej úrovni.

Výstava bude prístupná v sále DTKG do 5. 4. 2019 v pracovných dňoch od 9:00 hod. do 15:00 hod., v inom termíne po telefonickom dohovore na čísle 0915 884 135. Vstup je voľný.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM