Peter Simon Správy

Výtvarné spektrum 2019: Najlepšie práce poputujú na výstavu do Rožňavy

V Rožňave sa uskutoční výstava ocenených prác celoštátnej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby.

Ilustračný obrázok k článku Výtvarné spektrum 2019: Najlepšie práce poputujú na výstavu do Rožňavy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vystaví ocenené práce 56. ročníka celoštátnej súťaže Výtvarné spektrum 2019.

V Dome tradičnej kultúry Gemera si ich návštevníci môžu pozrieť od 7. decembra 2019 do 17. januára 2020. Vernisáž výstavy sa uskutoční 6. decembra o 16:30 hod.

Vystavených bude viac ako 25 ocenených prác autorov v rôznych vekových kategóriách a umeleckých médiách z celého Slovenska. Na svoje si určite príde aj skúsenejší divák, keďže vystavené diela sú dôkazom toho, že aj „neprofesionálne“ môže byť na úrovni „profesionálneho“.

„Súťaž Výtvarné spektrum 2019 bola vyhlásená na začiatku tohto roka v rámci neprofesionálnej tvorby v oblasti záujmovo-umeleckej činnosti. Vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum. Do súťaže sa mohli zapojiť neprofesionálni výtvarníci z celého Slovenska. Odborná porota pod vedením Eli Porubänovej a ďalších odborných pracovníkov a pedagógov s výtvarným zameraním vyhodnotila celoštátne kolo súťaže a určila najlepších neprofesionálov výtvarnej tvorby na Slovensku,“ informovalo Gemerské osvetové stredisko.

Ako v správe doplnili, vyhlásenie výsledkov a vernisáž víťazných prác sa konali v areáli Trenčianskeho hradu 6. 9. 2019 a výstava trvala do konca septembra. Následne bola presunutá na Festival neprofesionálneho umenia TVORBA 2019 v Bratislave. Organizátormi výstavy sú: Národné osvetové centrum, Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kra­ja.

Realizáciu projektu podporil z verejných zdrojov hlavný partner – Fond na podporu umenia.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM