Peter Simon Správy

Výstavba bytov v Dobšinej sa stáva realitou: Záujemcov budú oslovovať už onedlho

Objekty dvoch nájomných bytových domov v každom s 10 bytovými jednotkami bežného štandardu by sa mali nachádzať v západnej časti mesta Dobšiná, pri futbalovom štadióne a ich výstavba je plne zahrnutá v súlade s Územným plánom mesta.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba bytov v Dobšinej sa stáva realitou: Záujemcov budú oslovovať už onedlho
Zdroj: MsÚ Dobšiná

Mesto Dobšiná zverejnilo v prvej etape dotazník o záujem nájomných bytov, ktorý občania mohli odovzdať do 31. decembra 2015 na Mestskom úrade. Veci sa ujal aj projektant, ktorý predstavil verejnosti na svojich návrhoch podobu samotných obytných domov.

Mestským poslancom bol následne prezentovaný zámer výstavby dvoch obytných domov s podmienkou súhlasu a podania žiadosti o poskytnutie dotácie na ich výstavbu. Financovanie projektu výstavby v Dobšinej má byť kryté dotáciou a úverom zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Objekty dvoch nájomných bytových domov v každom s 10 bytovými jednotkami bežného štandardu by sa mali nachádzať v západnej časti mesta Dobšiná, pri futbalovom štadióne a ich výstavba je plne zahrnutá v súlade s Územným plánom mesta.

Nájomné bytové domy majú byť podľa informácií z mestského úradu v Dobšinej štvorpodlažné, bez suterénu, so sedlovou strechou. V každom obytnom dome sa počíta aj s jedným bezbariérovým bytom. Samozrejmosťou bude aj parkovacie miesto ku každému bytu.

Ministerstvo dopravy a výstavby SR a Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) podalo na sklonku septembra kladné stanovisko. Celková suma projektu výstavby činí 1 218 337, 20 eur. Obyvatelia, ktorí prejavili záujem o nájomný byt už v roku 2015 budú opätovne vyzvaní na potvrdenie svojho záujmu. .

„Osobne mám z toho, že sa nám po podarilo dotiahnuť do úspešného konca aj tento projekt nesmiernu radosť. Je to ďalší dôkaz toho, že sa v našom meste nemyslí len na určitú skupinu obyvateľov. Je to možnosť získať nové bývanie za prijateľných podmienok hlavne pre mladé rodinky, ale myslelo sa aj na seniorov a dva byty sú dokonca bezbariérové,“ povedal primátor mesta Ján Slovák.

Ako doplnil, byt ostáva mestským nájomným bytom po dobu minimálne 30 rokov a potom je možné, po rozhodnutí mesta takýto byt získať do vlastníctva. „Prirovnal by som to k bankovej hypotéke, pretože nájomca vlastne platením nájomného byt spláca. V najbližšej dobe budeme na základe podaných žiadostí oslovovať záujemcov a posudzovať na základe podmienok získania takéhoto bytu, či ich záujem je reálny. Žiadosti je samozrejme možné podávať stále,“ dodal primátor Dobšinej.

Zdroj: mestodobsina.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM