Radka Deckerová Krimi

Vykradnuté dva byty v Rožňave

Doposiaľ neznámy páchateľ včera dopoludnia vnikol do obytného bloku na Okružnej ulici v Rožňave a po vypáčení vchodových dverí vykradol dva byty.

Z prvého odcudzil hotovosť 750,–€ a šperky zo žltého kovu, čím majiteľke spôsobil celkovú škodu 1.850,–€, druhý byt prehľadal, ale keďže tento je dlhodobo neužívaný, nič cenné v ňom nenašiel. Poškodením dverí však majiteľke spôsobil škodu 250,–€.

**Správy z Východného Slovenska:

Slzotvorným plynom a zbraňou sa trom Košičanom vyhrážal zabitím**
Z prečinov výtržníctva a nebezpečného vyhrážania (trestná sadzba až 3 roky) bol obvinený 29-ročný Martin D. z Košíc, ktorý sa v stredu o 21.45 hod. na zastávke električiek na Slaneckej ulici v Košiciach vyhrážal zabitím 39-ročnej Eme, 40-ročnému Milanovi a 27-ročnému Vojtechovi z Košíc. Následne vybral slzotvorný plyn a pištoľ, namieril ich na poškodených a vyhrážal sa im zabitím. Muž je stíhaný na slobode.

**Vystrájal na pošte, potom napadol policajta ** Vyšetrovateľ OR PZ v Košiciach – okolie z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva obvinil 39-ročného Františka z Veľkej Idy, ktorý včera dopoludnia v budove miestnej pošty počas vyplácania sociálnych dávok udieral päsťou do pultu a vulgárne nadával. Na výzvu privolaných policajtov, aby opustil budovu pošty, nereagoval a jedného z policajtov fyzicky napadol, pričom mu spôsobil ľahké zranenia nevyžadujúce PN. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie, pričom za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

**Predavačka novinového stánku obvinená zo sprenevery ** Michalovský policajný vyšetrovateľ z prečinu sprenevery (trestná sadzba 1 až 5 rokov) obvinil 53-ročnú Ruženu z Michaloviec, ktorá ako zamestnankyňa jedného z novinových stánkov v Michalovciach si v dobe od apríla do konca decembra minulého roku prisvojila tovar a finančné prostriedky vo výške 4.882,–€ ku škode majiteľa stánku. Obvinená je stíhaná na slobode.

**Ukradli kontajner ** Policajti OR PZ v Košiciach – okolie vypátrali a z prečinu krádeže formou spolupáchateľstva obvinili piatich mužov – 23-ročného Stanislava z obce Bačkovík, 50-ročného Ladislava, 45-ročného Rudolfa a 18-ročného Rudolfa z Košických Olšan a 33-ročného Rudolfa z Rozhanoviec. Títo včera popoludní z poľnej cesty v katastri obce Čakanovce odcudzili voľne uložený veľkokapacitný kontajner, ktorý naložili na nákladné motorové vozidlo zn. Avia a chceli ho odpredať v zberných surovinách. Obecnému úradu spôsobili škodu 500,– €. ** Maloletému páchateľovi policajti dokázali ďalšie krádeže ** Vo včerajšej správe bol uvedený prípad „Sobraneckí policajti objasnili krádež vlámaním do garáže nachádzajúcej sa medzi Tyršovou a Komenského ulicou v Sobranciach. K tejto došlo medzi 19.04. a 21.04.2011, pričom páchateľ z nej odcudzil rôzne elektrické náradie. Páchateľom bol len 13-ročný Ján zo Sobraniec a z toho dôvodu bolo trestné stíhanie zastavené.“ Počas vyšetrovania policajti zistili, že tento chlapec má na svedomí aj ďalšie krádeže a to zo dňa 19.02.2011, kedy sa vlámal do pohostinstva v Nižnom Nemeckom, odkiaľ odcudzil hotovosť 130,–€ a cukrovinky (škoda 200,–€) a zo dňa 02.05.2011, kedy sa pred polnocou vlámal do novinového stánku na Michalovskej ulici v Sobranciach, kde si na odcudzenie nachystal kartóny cigariet, pričom ho prichytili policajti. Poškodením zariadenia vznikla košickej firme škoda 30,–€. ** Z firmy si odniesol medené káble a iné **
Na Južnej triede v Košiciach sa počas stredy, resp. štvrtka neznámy páchateľ po odstránení visacieho zámku vlámal do firmy, odkiaľ ukradol 80 metrov medených a 500 metrov hliníkových káblov, elektrocentrálu, tri kalové ponorky, štyri elektromotory, dva nerezové žľaby a šesť ložísk (škoda 18.000,–€).

Chlapec skončil pod kolesami Peugeota Včera o 20,40 hod. viedol 22-ročný Peter z Košíc osobné motorové vozidlo zn. Peugeot 306 po ulici Červený rak v smere od sídliska Nad Jazerom na sídlisko KVP v Košiciach, pričom v blízkosti križovatky s Jedlíkovou ulicou v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, nedal prednosť chodcovi, ktorý cez vozovku prechádzal cez riadne vyznačený priechod. Chodca- 7-ročného Erika z Košíc- zachytil predným pravým rohom vozidla, pričom mu spôsobil zranenia, ktorým napriek poskytovanej pomoci, na mieste podľahol. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo, na vozidle vznikla škoda 1.000,–€. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia, za čo vodičovi, v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

Zdroj: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM