Rôzne

Vycestujte za zimnými zážitkami Ľadovým expresom: Pribudlo viacero noviniek

Mimoriadny turistický vlak Ľadový expres sa túto zimnú sezónu vracia na trať. Cestujúcich odvezie každú februárovú sobotu za zimnými zážitkami.

Ilustračný obrázok k článku Vycestujte za zimnými zážitkami Ľadovým expresom: Pribudlo viacero noviniek
Zdroj: www.zssk.sk

Ako informovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT), vlak na trase Košice – Kysak – Margecany – Gelnica – Nálepkovo – Mlynky – Dedinky – Stratená – Dobšinská ľadová jaskyňa – Telgárt penzión a späť bude odchádzať každú februárovú sobotu z košickej stanice o 7:55 hod. a naspäť sa vracať o 18:48 hod.

Pribudli novinky

Podľa slov predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislava Trnku, ak chcú podporovať a rozvíjať turizmus v kraji, musia okrem tipov na výlety do turisticky atraktívnych lokalít ponúknuť aj možnosti, ako sa k nim dostať.

„Aj tento rok prinášame návštevníkom bonus v podobe noviniek. Jednou z nich sú napríklad zvýhodnené ceny skipasov vo vybraných lyžiarskych strediskách, ktoré si môžu zakúpiť spolu s cestovným lístkom na Ľadový expres. Veríme, že to prinesie výhody nielen pre ľudí, ktorí službu využijú, ale aj pre majiteľov a prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk,“ uviedol.

Zimnú edíciu Ľadového expresu prevádzkuje KRT v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK). Podľa výkonnej riaditeľky KRT Lenky Vargovej Jurkovej pribudlo k zimnému Ľadovému expresu viacero noviniek vďaka predošlým skúsenostiam s mimoriadnymi vlakmi, ako aj na základe dopytov cestujúcich.

Nie je to len o doprave

Ako uviedla, zamerali sa aj na peších turistov, pre ktorých na každú sobotu pripravili sprevádzanú skupinovú turistiku a nordic walking s inštruktorom. „Je dôležité povedať, že Ľadový expres nie je iba o doprave z bodu A do bodu B, ale najmä o spolupráci a zapojení čo najväčšieho množstva lokálnych partnerov. Aj cez tento vlak chceme ľuďom ukázať nové zimné voľnočasové možnosti, o ktorých mnohí ani netušia,“ dodala s tým, že turistický vlak je súčasťou väčšej destinačnej kampane #ZIMUJEM V KOŠICKOM KRAJI, ktorej cieľom je šíriť povedomie o menej známych lyžiarskych strediskách a ďalších možnostiach na zimné športy a turistiku.

„Spolupráca s KRT sa nám po každej edícii Ľadového expresu čoraz viac osvedčuje. Sme patrične hrdí, že aj svojou troškou prispievame k turistickým možnostiam v našej krajine, ktorá toho vôbec neponúka málo. Pevne verím, že tento trend si udržíme aj naďalej,“ doplnil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM