Peter Simon Kultúra

Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť tento týždeň v našom meste?

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v našom meste. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Rožňave a okolí, ponúkame vám šikovný prehľad. Vybrali sme niekoľko našich tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť tento týždeň v našom meste?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Kino Apollo

7. január 2016 o 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera. Rožňava
AMY – Réžia: Asif Kapadia, Hrajú: Amy Winehouse, Mark Ronson. Kým v skutočnosti bolo dievča, ktoré stojí za menom Amy Winehouse? Čo táto hudobná ikona skrývala pred okolitým svetom a prečo zomrela vo veku 27 rokov? Celovečerný dokument necháva hovoriť najmä Amy samotnú prostredníctvom doposiaľ nezverejnených archívnych záberov, rozhovorov, ale predovšetkým prostredníctvom jej hudby a pôvodných textov, ktoré vždy reflektovali aktuálne udalosti jej života. Vidíme Amy ako obyčajné dievča s obrovským talentom a túžbou spievať, ako zjavenie ohromujúce hudobných fajnšmekrov, ako popovú hviezdu obletovanú fanúšikmi, aj ako obeť manipulovanú manažérmi a prenasledovanou bulvárnymi novinármi, unikajúcou závislostiam. Za známym mediálnym obrazom ale odhaľujeme hlavne Amy, ktorá skutočne túži len po dvoch veciach: naozajstnej láske a hudbe. Film je uvádzaný v pôvodnom znení s titulkami.

Výstup na Plešiveckú planinu

9. január 2016 od 8:00 hod., Plešivec
Okrem prechádzky s priateľmi, či rodinou si môžete užiť kopec zážitkov a keď bude počasie priať tak aj úchvatný výhľad na okolie. Nebude chýbať ani teplý čaj, či chutný guláš.

Deti na hokej

9. január 2016 od 14:30 hod., Zimný štadión, Rožňava
Projekt DETI NA HOKEJ štartuje svoj prvý ročník sériou dvadsiatich podujatí v rôznych mestách Slovenska. Jeho hlavnými cieľmi sú: zanechať v pamäti malých účastníkov podujatí pozitívnu skúsenosť s hokejom a zimným štadiónom, zoznámiť rodičov potenciálnych hokejistov s hokejovým prostredím, pomôcť hokejovým klubom v materiálnom vybavení kategórie prípravky formou darovania 10 ks hokejového výstroja malým hokejistom, zvýšiť členskú základňu v najmladšej kategórii a vytvoriť tak zdravé športové konkurenčné prostredie.

Kino Apollo

10. január 2016 o 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera. Rožňava
Pieseň mora – V príbehu podľa režiséra Tomma Moora žije v bájnej krajine starých Keltov na osamelom majáku otec s dcérou a synom. Život celej rodiny sa obráti hore nohami, keď sa ukáže, že dcérka je posledná z tuleních víl a iba ona môže piesňou mora zachrániť všetky rozprávkové bytosti. Nádherne animovaný svet keltských mýtov majstrovsky rozpráva o rodičovskej a súrodeneckej lásky a priniesol mladému režisérovi porovnania s najväčšími majstrami animovaného filmu.

Zimný štadión – Verejné korčuľovanie

  • 5. január 2016 (utorok) – od 14:00 hod. do 16:00 hod.
  • 6. január 2016 (streda) – od 14:00 hod. do 16:00 hod. a od 17:00 hod. do 19:00 hod.
  • 7. január 2016 (štvrtok) – od 14:00 hod. do 16:00 hod.
  • 8. január 2016 (piatok) – od 17:00 hod. do 19:00 hod.
  • 9. január 2016 (sobota) – od 17:00 hod. do 19:00 hod.
  • 10. január 2016 (nedeľa) – od 14:00 hod. do 16:00 hod. a od 17:00 hod. do 19:00 hod.

Rožňavský zimný štadión, ktorého prevádzkovateľom sú Technické služby mesta Rožňava, funguje už vyše 20 rokov. Okrem korčuľovania pre verejnosť ponúka tiež možnosť prenajímania ľadovej plochy pre menšie skupiny záujemcov, školy či pre hokejové tréningy. Ceny vstupného sa oproti vlaňajšku nezmenili.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM