Peter Simon Správy

Volovec je už biely: Krásne ZÁBERY okolitých hôr

Pozrite si prchavú krásu snehu na záberoch. V Rožňave po snehu zatiaľ ani stopy. Nájdete ho však na Dedinkách. :)

Ilustračný obrázok k článku Volovec je už biely: Krásne ZÁBERY okolitých hôr
9
Galéria

Posol zimy je tu. Do chladnejších rán sa zobúdzame už niekoľko dní, teraz dorazil aj sneh, aj keď treba uviesť, že do ulíc mesta ešte nie, no známy Volovec a jeho okolie je už krásne biele.

Pozrite si prchavú krásu prvého snehu na niekoľkých záberoch v našej galérii.

Počasie sa ochladilo a hory okolo Rožňavy sa vyfarbili do biela. Výnimkou nie je ani Volovec a okolie. Pozrite si, ako to tam vyzerá.

Kým v meste a nižších polohách pršalo, Volovec, ktorý sa týči nad našim mestom, zahalila biela perina. Aj keď Perinbaba nenasypala sneh priamo v našom meste, ale ako každý správny Rožňavčan vie, že ak sa objaví tam hore, onedlho by mohol prísť aj do našich ulíc. V piatok, 13. decembra 2019 však sneženie zasiahlo severnejšie oblasti nášho okresu. Na niektorých miestach spôsobilo aj mierne obmedzenia pre nákladnú dopravu.

Ak sa vám zacnelo za snehom, tak sa môžete vyšantiť napríklad na Dedinkách :)

Skalisko (1 293,1 m n. m.) nazývaný aj ako Volovec, je druhý najvyšší vrch Volovských vrchov. Nachádza sa v západnej časti pohoria v gelnickom a rožňavskom okrese medzi mestom Rožňava a obcou Betliar. Celý chrbát Skaliska sa nachádza v pásme kosodreviny. Výhľad zo Skaliska patrí medzi najkrajšie a najhodnotnejšie na Slovensku. 10 metrové skalné bralo na vrchole poskytuje kruhový výhľad na hornatú časť východného Slovenska. Za dobrých podmienok na severozápade vidieť Vysoké Tatry, na západe Nízke Tatry s vrchom Kráľova hoľa.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Obrazom: Krásne fotky zasnežených okolitých pohorí
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM