Peter Simon Kultúra

Voľné dni sú predo dvermi, prichystajte sa na víkend: Pestrá ponuka akcií, ako ho prežiť v Rožňave a okolí

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní, kam vyraziť, vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré sa budú konať počas nastávajúceho víkendu v Rožňave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni sú predo dvermi, prichystajte sa na víkend: Pestrá ponuka akcií, ako ho prežiť v Rožňave a okolí
Zdroj: TASR

40 rokov architektúry

31. marec 2016 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava Zuzany Maníkovej a Mikuláša Maníka, zobrazujúca makety interiérov, fotografie pamätníkov aj rodinných domov a stavebné návrhy rôznych budov po Slovensku, ktorej vernisáž sa uskutoční 31. marca 2016 o 17:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave.

Kino Apollo

31. marec od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Fúsi – dráma Dánsko/Island 2015 94 min. MP15 2 eurá v pôvodnom znení s titulkami. Réžia: Dagur Kári Hrajú: Gunar Jónnson, Ilmur Kristjánsdóttir. Tragikomický príbeh štyridsaťpäťročného stopäťdesiatki­lového starého mládenca, z ktorého sa stane láskavý, starostlivý a prekvapivo dospelý muž. Samozrejme, keď stretne mladú, krásnu a sebavedomú ženu.

Slávnostný galaprogram

1. apríl 2016 od 19:00 hod., Kultúrny dom, Dobšiná
Folklórny súbor Gemer vás pozýva pri príležitosti 40. výročia založenia súboru na slávnostný galaprogram. Vstupné je dobrovoľné.

1. Jarná grilovačka na Strelnici

2. apríl 2016 od 12:00 hod., PARK Strelnica, Rožňava
Privítajte jar tradičnou grilovačkou pod holým nebom. Všetko sa uskutoční v krásnej prírode parku na strelnici v našom meste.

MFK Rožňava – Družstevník Veľký Horeš

2. apríl 2016 od 15:30 hod., Futbalový štadión MFK Rožňava
Príďte si vychutnať druhý domáci zápas našich chlapcov z klubu MFK Rožňava v jarnej časti sezóny. Domáce mužstvo bude hostiť klub Družstevník Veľký Horeš. Všetko už v sobotu na trávniku v Rožňave od 15:30 hod.

Rozsvietenie strážnej veže

2. apríl 2016 od 19:30 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Svojou účasťou a akýmkoľvek svetelným zdrojom modrej farby vyjadríte solidaritu ľudom s autizmom a spoločne sa pokúsite o rekord do zápisu Slovenskej knihy rekordov.

Mestská bedmintonová liga 2016

3. apríl 2016 od 14:00 hod., Športová hala, Rožňava
Mestská Bedmintonová Liga (MBL) je skvelé podujatie ligového typu pre hráčov všetkých výkonnostných kategórii.

Kino Apollo

3. apríl od 16: hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Poštár Pat animovaný/rodinný Veľká Británia 2014 88 min. MP, 2 eurá. Réžia: Mike Disa. Superpoštár Pat a jeho verný kocúr Fred zachraňujú svet. Jednoduchý príbeh, farebná animácia a príjemná atmosféra potešia hlavne najmenších divákov. Pre rodičov, ktorí vyrástli na televíznom seriáli v 80-tych rokoch, bude film príjemnou nostalgiou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM