Peter Simon Samospráva

Volebné plagáty len na vyhradených miestach: Mesto vyčlenilo samostatné plochy!

Naše mesto vydalo Všeobecne záväzné nariadenie o vyhradení miesta a o podmienkach vylepovania volebných plagátov v čase volebnej kampane na území mesta Rožňava a v častiach mesta Rožňavská Baňa a Nadabula. Na týchto miestach sa môžu lepiť!

Ilustračný obrázok k článku Volebné plagáty len na vyhradených miestach: Mesto vyčlenilo samostatné plochy!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje primátor nášho mesta Pavol Burdiga, Všeobecne záväzné nariadenie o vyhradení miesta a o podmienkach vylepovania volebných plagátov v čase volebnej kampane na území mesta Rožňava a v častiach mesta Rožňavská Baňa a Nadabula, určuje dané miesta na takéto propagovanie sa kandidujúcich subjektov.

Kandidujúcim subjektom pre účely tohto VZN je:

  • politická strana, hnutie, alebo ich koalícia
  • petičný výbor zastupujúci kandidáta na funkciu prezidenta SR
  • kandidujúci jednotlivec – nezávislý kandidát (vo voľbách do orgánov samosprávnych krajov a vo voľbách do orgánov samosprávy obcí

„Za volebné plagáty sa pre účely tohto VZN považujú tlačené alebo písané materiály, letáky, oznamy, prospekty, samolepky alebo iné materiály, ktoré svojim obsahom propagujú vo voľbách kandidujúci subjekt,“ informuje primátor mesta vo všeobecnom záväznom nariadení.

V našom meste sa vytvorili dodatočne miesta s tabuľami na vylepovanie volebných plagátov. Tie sa nachádzajú na Ul. čučmianskej – oproti novinovému stánku na oplotení Spojenej školy, Ul. kozmonautov pri bytovom dome č. 15 Ul. zakarpatská pri novinovom stánku, v časti mesta Rožňavská Baňa – autobusová zastávka a v mestskej časti Nadabula – oplotenie futbalového ihriska.

Ako ďalej informuje primátor mesta, kandidujúci subjekt je povinný zámer vylepenia svojich volebných plagátov oznámiť Mestskému úradu v Rožňave – odboru všeobecnej a vnútornej správy najneskôr 2 pracovné dni pred ich vylepením. Ďalej je pri vylepovaní plagátov povinný rešpektovať na vyhradených plochách zásadu rovnosti ostatných. Nesie plnú zodpovednosť za obsah textu. Kandidujúci subjekt, ktorý v čase predvolebnej kampane vylepil svoje plagáty na vyhradených plochách je povinný do 7 dní po skončení volebnej kampane zabezpečiť ich odstránenie a očistenie plagátovej plochy. V prípade, že sa tak nestane, odstránenie plagátov zabezpečí mesto Rožňava na náklady subjektu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM