Peter Simon Komunálne voľby

Voľby bez boja: V týchto troch obciach starosta nemá súpera

V niektorých obciach nášho okresu sa vrece s kandidátmi zrovna nepretrhlo. Pozreli sme sa bližšie na tri z nich.

Ilustračný obrázok k článku Voľby bez boja: V týchto troch obciach starosta nemá súpera
Zdroj: TASR

Nastávajúce voľby starostov budú v niektorých obciach horného Gemera takmer bez súboja. Pozreli sme sa na tri známe dedinky z nášho okolia, kde majú zaregistrovaných len po jednom záujemcovi o stoličku starostu. Ide pritom o súčasných starostov. Iná je situácia v obciach Krásnohorské Podhradie, Brdárka, či Lipovník, kde má súčasné vedenie po jednom vyzývateľovi.

Bez boja o starostovskú stoličku

V Gemerskej Hôrke chce byť naďalej starostom Ing. Tibor Balázs (50), ktorý kandiduje za stranu Most-Híd. O sedem poslaneckých stoličiek v blížiacich sa komunálnych voľbách 2018 zabojuje 11 kandidátov.

Podobná situácia nastala aj v malebných obciach Vlachovo a Rejdová. V zozname zaregistrovaných kandidátov na starostu obce figuruje len jedno meno a to súčasných starostov. Vo Vlachove to je Ing. Peter Pakes (44), ktorý kandiduje sa stranu SNS. Poslancom tu chce byť osem kandidátov a volí sa sedem.

V Rejdovej ostáva starostka

Rejdovú povedie staronová starosta Mgr. Slávka Krištáková (44). Tá kandiduje za stranu SNS. Do obecného zastupiteľstva sa hlási desať kandidátov a zvolených bude sedem.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM