Peter Simon Správy

Vodiči v okrese v dlhodobom úžase: Cestu vyfrézovali ešte v roku 2015, čo ale ďalej?

Vodiči hromžia. Tí ktorí úsek cesty využívajú každý deň sa pýtajú, do kedy to tak bude. Cestu vyfrézovali, aby sa aspoň trošku zlepšil stav, to sa však mesiacmi skôr zmenilo k horšiemu. Prečítajte si reakciu správcu cesty.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči v okrese v dlhodobom úžase: Cestu vyfrézovali ešte v roku 2015, čo ale ďalej?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Cesta neďaleko nášho mesta je v zlom stave, na opravu nie sú peniaze. „Ľudia toho majú už samozrejme dosť. Tá cesta nepatrí obci. Informácie mám také od Správy ciest, že nevedia momentálne podať presný termín opravy daného úseku vozovky. Ten strom som videl, keď som prechádzal autom okolo. Strom následne podľa mojich informácií odstránila osoba, ktorá ho aj na dané miesto umiestnila,“ uviedol pre náš web starosta obce Brzotín Pavol Gášpár.

Sťažnosti vodičov neutíchajú. Cesta, ktorou denne prejde nespočetné množstvo áut je stále rozbitá a plná dier. „Keď naprší tak sa tu vytvárajú kaluže je to proste pohroma. Vyfrezujú to a potom nechajú tak? Po roku tam hodia značku, že je zlá cesta a toľko. Pýtam sa dokedy,“ hovorí rozhorčený obyvateľ obce Brzotín Róbert.

Na cestu, ktorá pripomína skôr ementál by podľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja bolo potrebných viac ako 200 tisíc eur. Pred výstavbou obchvatu obce Brzotín bola cesta prieťah obcou Brzotín cestou, ktorá bola nadmerne zaťažovaná ťažkou nákladnou dopravou a postupne na tomto úseku dochádzalo k poruchám vozovky. „Vytvorili sa deformácie, pozdĺžne aj priečne nerovnosti a napriek pravidelnej údržbe živičnými technológiami samotnou dopravou ako aj vplyvom poveternostných podmienok postupne dochádzalo k celkovému rozpadu obrusnej vrstvy krytu vozovky,“ uvádza Zuzana Fejesová, technicko prevádzková námestníčka.

Ako ďalej dodáva, Správa ciest Košického samosprávneho kraja v záujme zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky v obci Brzotín koncom augusta 2015 zabezpečila odfrézovanie najviac poškodenej vrchnej vrstvy krytu vozovky. „Zmiernili sa tým nerovnosti a zároveň bol zdrsnený povrch vozovky. SC KSK zároveň zaradila opravu tohto úseku cesty do plánu veľkoplošných opráv, ktoré budú realizované prioritne v závislosti na finančných možnostiach. Na položenie nového krytu na celej ceste by bolo potrebných 260 tisíc eur.,“ dodala Fejesová.

Môže vás zaujímať: Pán Karol vysadil strom priamo na cestu: Recesia a varovný signál pre vodičov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM