Tomáš Šuhajda Rôzne

Vodiči, Soroške by ste sa mali radšej vyhnúť: Lopaty sa chytil aj policajt! FOTO

Na horskom priechode Soroška sa pre husté sneženie komplikuje dopravná situácia. Prinášame zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, Soroške by ste sa mali radšej vyhnúť: Lopaty sa chytil aj policajt! FOTO
6
Galéria

Vodiči by sa mali vyhnúť horskému priechodu Soroška, situácia sa pre husté sneženie komplikuje. V oboch smeroch je zastavená premávka nákladných vozidiel nad tri a pol tony z dôvodu intenzívneho posypovania cestných komunikácií. Uviedla to hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková s tým, že dopravu v úseku riadi polícia.

Prejazd osobnej dopravy je povolený, treba však počítať s výraznejším zdržaním.

„V západnej časti Košického kraja je počas celého dopoludnia hlásené husté sneženie, ktoré sa postupne presúva aj do okresov Košice – okolie a Michalovce. Na cestách sa vytvára dvojcentimetrová vrstva snehu, vo vyššie položených oblastiach tri až päť centimetrov,“ dodala.

Správa ciest KSK zrealizovala najviac výjazdov v dopoludňajších hodinách, 11, v okrese Spišská Nová Ves, v okrese Rožňava ich bolo šesť.

Aktuálne sa v teréne podľa Terezkovej nachádza 57 vozidiel, ktoré zabezpečujú zimnú údržbu ciest v celom kraji. „Vozovky, kde sa nachádza väčšia vrstva snehu, sú zároveň pluhované. Aktuálne nie je hlásený výskyt poľadovice na cestách,“ dodala.

Pozrite si čerstvé zábery z horského priechodu Soroška. Zhliadnuť na nich môžete dokonca aj policajta, ktorý s lopatou v ruke odpratáva sneh z cesty.

FOTO Z MIESTA: Sneženie komplikuje dopravnú situáciu na Soroške
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM