Peter Simon Rôzne

Vlado (19) z Rožňavského okresu má nezvyčajný talent: Obrázky krajšie ako fotky, treba vidieť

Vladimír Tököly z dedinky Honce v Rožňavskom okrese. Má 19 rokov a študuje politológiu. Vo svojom voľnom čase sa však venuje milej činnosti. Veď pozrite tie nádherné kresby!

Ilustračný obrázok k článku Vlado (19) z Rožňavského okresu má nezvyčajný talent: Obrázky krajšie ako fotky, treba vidieť
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem štúdia na vysokej škole sa Vladimír Tököly z Honiec vo svojom voľnom čase venuje kresleniu. Ako povedal. túto činnosť vykonáva už od malička, kedy si čas krátil sedením za stolom na papierom. „Rodičia nikdy nechápali, že po kom to mám a ako je to možné že mi to tak ide. Pamätám že v detstve som mal s mojim umením aj prvý konflikt, keď som psovi nakreslil pohlavný orgán,“ hovorí Vladimír.

Ako nám v rozhovore ďalej prezradil, postupne sa samozrejme zdokonaľoval a tak ho rodičia zapísali do základnej umeleckej školy, kde síce pôsobil len jeden rok. „Som známi tým, že nezvyknem robiť a v tomto prípade kresliť čo mi prikážu, ale to čo ma baví, no musím poďakovať pani učiteľke Kušnierovej, že sa ten rok mi toho dala veľa,“ dodáva mladý umelec.

Na otázku, koľko výtvorov má za sebou nám prezradil, že ich je strašne veľa a konkrétne číslo si nedokáže ani tipnúť. „Kreslím to čo vidím a čo sa mi páči. Najčastejšie ceruzkou pretože čierno-biele dielo dokáže aspoň podľa mňa lepšie zachytiť hĺbku a nejakú nazvime to emóciu. Najčastejším objektom mojich kresieb sú autá, keď že k ním mám blízko a odmalička bol môj vzťah k autám a motoristickému športu veľmi blízky. Nevyhýbam sa však ani ľuďom no portréty ako také obchádzam zoširoka pretože ich jednoducho neviem,“ spresňuje Vladimír.

Ako dodal, v poslednej dobe na kreslenie až toľko času nemá, no neodmietne zhotovenie diela najmä na želanie. Takže jeho kresby chodia hore, dole po svete čo ho samozrejme teší, keď tým nerobí radosť len sebe, ale aj iným. „Priznám sa že, doma veľa kresieb nemám, je ich len zopár a našli si miesto u nás doma na stene. Na kreslení by som povedal, že nie je ľahké nič. Všetko si vyžaduje trpezlivosť a cit, či rôzny pohľad na danú vec. Najťažšou vecou je určite zachytiť daný okamih či emóciu bez ktorej je obraz v podstate mŕtvy a nelákavý,“ uviedol na záver mladý umelec Vladimír Tököly.

Pozrite si v našej galérii niekoľko výtvorov Vladimíra, ktoré sú naozaj úchvatné.

Foto: Vladimír Tököly

Obrazom: Mladý Vlado (19) sa naplno venuje kresleniu
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM