Peter Simon Kultúra

Víkend sa blíži a vy sa nemusíte nudiť: Akcie v Rožňave, ktoré odporúčame zažiť

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní vám môžu pomôcť tipy našej redakcie.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa blíži a vy sa nemusíte nudiť: Akcie v Rožňave, ktoré odporúčame zažiť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Hrady Gemera a Malohontu

2. február 2017 od 16:30 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstavu pod názvom „Hrady v Gemeri – Malohonte“ budú môcť návštevníci vzhliadnuť v termíne od 2. februára 2017 do 23. marca 2017 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25. Vernisáž výstavy sa uskutoční 2. februára 2017 od 16:30 hod. Archeologický výskum bol vykonaný len na niektorých hradoch, aj to zvyčajne len vo forme jedno až dvojsezónneho zisťovacieho výskumu. Z tohto dôvodu sú naše znalosti o hradoch v Gemeri – Malohonte obmedzené a neúplné. Aj napriek tomu sprístupnená výstava sumarizuje doterajšie výsledky archeologického a historického bádania o hradoch v Gemeri – Malohonte, predstavuje pôdorys hradov s predpokladaným rozsahom hradného areálu, oboznamuje návštevníka s eventuálnymi historickými fotografiami a pohľadnicami, ale aj so súčasným stavom hradu.

Kino Apollo

2. február od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Stratení v Mníchove – komédia, Česko 2015 105 min. MP. Vstupné: 2 eurá. Réžia: Petr Zelenka. Hrajú: Martin Myšička, Tomáš Bambušek, Marek Taclík, Václav Kopta. Na pozadí absurdného príbehu, odohrávajúceho sa v niekoľkých časových a žánrových rovinách, prenesené historické súvislosti, príčiny a dôsledky Mníchovskej zrady do súčasnosti. S inteligentným humorom pranierované typické české vlastnosti, ale aj kritika súčasných médií.

16. Učiteľský ples

ZŠ Slavošovce Vás pozýva na v poradí 16. Učiteľský ples, ktorý sa uskutoční v kultúrnom dome v Slavošovciach dňa 3. februára 2017 so začiatkom o 19:00 hod. Do tanca zahrá hudobná formácia Aspekt z Tisovca. Vstupné: 15€.

Martin Cehelsky v TIMES

3. február 2017 od 21:00 hod., Times Club, Rožňava
Už v piatok 3. februára 2017 Vás v priestoroch TIMES CLUBu roztancuje do rytmov kvalitnej hudby známy house DJ Martin Cehelsky. Samozrejme Vám počas nadupanej piatkovej žúrky zahrajú aj DJ-i ako DJ Rexor, DJ Samuraj a DJ Peet. Príď si vychutnať poriadnu párty do TIMES CLUBu. O zábavu núdza určite nebude. Vstupné: 2€.

Dobšinská zima 2017

4. február 2017 od 11:00 hod., Dobšiná a okolie
Do štartu jubilejného XV. ročníka Dobšinskej zimy ostáva ešte niekoľko dní, už dnes sa zoznam prihlásených každým dňom rozširuje. Dobšinská zima 2017 odštartuje dňa 4. februára a na štarte by diváci mali mať opäť možnosť sledovať nielen súťažiacich zo Slovenska, ale aj blízkeho zahraničia.

Rejdovský bál

Občianske združenie Hôra Rejdová Vás srdečne pozýva na Rejdovský bál, ktorý sa uskutoční dňa 4. februára 2017, so začiatkom o 19:00 hod. v kultúrnom dome v Rejdovej. Do tanca zahrá hudobná formácia Trend z Vlachova. Vstupné: 13€.

HUFU – CONTESA

4. február 2017 od 20:00 hod., Reštaurácia Contesa, Krásnohorské Podhradie
Chutné jedlá, príjemná atmosféra a k tomu známe piesne v podaní hudobnej formácie HUFU. To všetko vás čaká už túto sobotu v známej reštaurácii CONTESA v Krásnohorskom Podhradí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM