Andrea Mesarčíková Rôzne

VÍKEND: Návštevníci Slovenského raja budú môcť obdivovať alegorické divadlo

Počas trojtýždňovej mládežníckej výmeny vzniklo ako tvorivá spolupráca 28 mladých umelcov zo Slovenska, Česka, Bulharska a Poľska alegorické divadlo pod názvom Stratený oheň.

Návštevníci Slovenského raja budú môcť toto nevšedné umelecké predstavenie vidieť len dvakrát, a to počas tohto víkendu v priestoroch Starej Krčmy a Halaša, a taktiež v exteriéroch obce Stratená.
Umelecká vedúca projektu Lucia Blašková informovala, že Stratený oheň je akýmsi hľadaním kultúrnych koreňov v zabudnutej Slovanskej mytológii, tradíciách a folklóre, ako aj oživením alegórie prírodných živlov. „Ide o zmes folklóru a národných kultúrnych tradícií účastníckych krajín, pouličného divadla, divadla v maskách a tieňového divadla, predvedú sa aj bojové umenia a pôsobivá ohňová šou,“ priblížila Blašková.
Účinkovať bude 25 mladých umelcov vo veku od 17 do 35 rokov a predstavenie sa bude odohrávať v sobotu (21.8.) a v nedeľu (22.8.) od 18. do 22. hodiny v obci Stratená v Slovenskom raji. Hlavným organizátorom podujatia je občianske združenie Art Kruh, pričom projekt bol podporený z programu Mládež v akcii.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM