Správy

Vieme, čo mala prezidentka na obed: Prísne opatrenia v rožňavskej reštaurácii, FOTO

Čo si dala prezidentka na obed a ako prebiehala príprava pokrmov nám prezradila majiteľka známej reštaurácie, Nikoleta Legnárová.

Ilustračný obrázok k článku Vieme, čo mala prezidentka na obed: Prísne opatrenia v rožňavskej reštaurácii, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Zuzana Čaputová si piatok, 7. februára 2020 vyhradila pre Rožňavu. Okrem pracovného stretnutia o ktorom sme vás informovali v článku Prezidentka Zuzana Čaputová na návšteve Rožňavy: Čo prezradila o našom regióne? FOTO, VIDEO, si hlava štátu prezrela aj niekoľko inštitúcií pôsobiacich v našom meste a následne zavítala do kaštieľa v Betliari.

Medzi tým si samozrejme vyhradila aj čas na obed. Celá delegácia sa tak presunula do známej reštaurácie, ktorá sa nachádza na prízemí historickej Radnice. To, čo si prezidentka vybrala a ako prebiehala príprava jedál pre web Dnes24.sk prezradila majiteľka reštaurácie, Nikoleta Legnárová.

Známa rožňavská reštaurácia

Ako na úvod povedala, informácia o obede pani prezidentky a jej tímu prišla z vedenia mesta. „Najprv si z vedenia mesta boli pozrieť a pofotiť priestory. Na to nás následne kontaktovali z odboru protokolu kancelárie prezidentky SR, že si u nás objednávajú slávnostný obed. Naše prvotné pocity boli zmiešané, predsa u nás neobeduje pani prezidentka každý deň. Bola to pre nás výnimočná výzva, ktorú sme prijali s pokorou a rešpektom. Vrelo v nás nadšenie, že môžeme byť takou súčasťou príchodu pani prezidentky do nášho mesta,“ hovorí Legnárová.

Menu pre prezidentku

Slávnostný obed prebiehal v reštaurácii v časti jedáleň, ktorá je zariadená v antickom štýle. Zároveň aj prestieranie zvolili do takéhoto štýlu. „Menu pre 14 osôb si vybrali sami z nášho jedálneho lístka. Príprava nebola náročná vzhľadom k tomu, že tieto pokrmy denne pripravujeme, keďže ich máme v stálej ponuke. No samozrejme tam boli trochu obavy, veď povedzme si, kto by ich nemal, keby k nemu prišla priamo pani prezidentka,“ doplnila pre Dnes24.sk Nikoleta Legnárová.

Fotky pripraveného obedu nájdete v našej galérii.

„Menu pozostávalo z Domácej slepačej polievky s gágoríkmi, ktorú tu na Gemeri všetci veľmi dobre poznáme a obľubujeme. Prekvapením bolo, že oni gágoríky nepoznali, no je to logické, keďže sú našou gemerskou špecialitou. Hlavný chod bol Lososový steak s citrónovou omáčkou, opekanými zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny – losos bol čerstvý, šťavnatý a v súzvuku s citrónovo-maslovou omáčkou priam neodolateľný. Samozrejme s prílohou tvorili jeden lahodný celok,“ hovorí majiteľka reštaurácie Tri Ruže.

Následne dodala, že obed im chutil a debarasovali prázdne taniere. Za obedom niektorí z tímu konzumovali aj dezert, ktorým bol výborný Mascarpone pohár poliaty lahodným slaným karamelom a lesným ovocím.

Pod dohľadom ochranky a odber vzoriek jedál

Pri takejto návšteve sa myslí na všetko. Prípravu jedál a priestory reštaurácie sledovala ochranka. „Ochrankári boli veľmi svedomití, pozorne pred príchodom pani prezidentky do reštaurácie prezerali a sledovali priestory, najmä tie konzumačné. Súčasne sa podávalo aj menu pre verejnosť v suteréne reštaurácie, kde konzumovali aj oni zároveň. Súčasťou bol aj hygienik, ktorý bol pri výdaji pokrmov a zároveň odoberal vzorky každého hotového pokrmu, ktorý konzumovala pani prezidentka. Musíme poznamenať, že pani prezidentka a celý jej tím boli veľmi slušní, pokorní a charizmatickí. Je nám veľkou cťou, že sme mohli byť práve my tými, ktorí ich mohli pohostiť. Na záver nám pani prezidentka do kroniky napísala, že ďakuje a bolo jej potešením,“ hovorí Legnárová.

Spomínaná reštaurácia má však už skúsenosti s rozličnými osobnosťami. „Obedovali u nás aj páni bývalí prezidenti Gašparovič a Kiska. Aj mnohí politici ako pán Fico, Pellegrini, Sulík, Bugár, Danko a ďalší. Našu reštauráciu navštívili aj mnohí herci ako pán Skrúcaný, Koleník, pán režisér Jakubisko,“ dodala na záver Nikoleta Legnárová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Hlavné foto: Ilustračné

Obrazom: Obed prezidentky v Rožňave
2
Galéria
Obrazom: Návšteva prezidentky Zuzany Čaputovej v Rožňave
20
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM