Rôzne

VIDEOZOSTRIH: Rodičovská akadémia na základnej škole akademika Jura Hronca v Rožňave

Základná škola akad. J. Hronca v Rožňave tradične každý rok usporadúva Rodičovskú akadémiu v priestoroch OKC v Rožňave. Je to krásne kultúrne podujatie, na ktorom majú možnosť všetci žiaci ukázať svojim rodičom, spolužiakom a známym svoj talent alebo šikovnosť.

Ilustračný obrázok k článku VIDEOZOSTRIH: Rodičovská akadémia na základnej škole akademika Jura Hronca v Rožňave
Foto: Radka Deckerová

Toto podujatie vnímame ako prezentáciu našej celoročnej práce s deťmi, ktorú máme možnosť ukázať rodičovskej verejnosti. V jednotlivých číslach žiaci 1. a 2. stupňa prezentujú folklórne tance, spev, moderné a spoločenské tance, scénky nielen v slovenskom ale aj anglickom jazyku, hru na hudobných nástrojoch a svoju vlastnú umeleckú tvorbu.

V závere kultúrneho programu riaditeľ školy, RNDr. Ján Džubák s predsedom výboru ZRPŠ odovzdávajú vecné ceny žiakom, ktorým na základe návrhov pedagogickej rady udelil riaditeľ školy titul Najlepší žiak, Najlepší športovec školy v školskom roku. Podľa zváženia riaditeľ školy môže udeliť i Cenu riaditeľa školy, ako tomu bolo i v tomto školskom roku. Kritériom udelenia týchto ocenení je počet najcennejších umiestnení vo vedomostných, umeleckých a športových súťažiach na úrovni okresu, kraja alebo celoštátneho kola. V nie poslednom rade aj celkový prospech, správanie sa žiaka a u športovcoch aj cit pre hru fair play.

V tomto školskom roku cenu Najlepší žiak školy získala Simona Uhliarová, žiačka 9.A triedy, cenu Najlepší športovec školy Kristína Šimková, žiačka 9.A triedy a Cenu riaditeľa školy získal Michal Novák, tiež žiak 9.A triedy.

Žiakom želáme do budúceho školského roka veľa ďalších úspechov a zdravia a my sa tešíme na Rodičovskú akadémiu 2014/2015.

Text: vedenie zš
Zdroj: Peter Simon

Rodičovská akadémia na základnej škole akademika Jura Hronca v Rožňave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM