Šport

VIDEOZOSTRIH: Rally po niekoľkých rokoch opäť v Rožňave

Rally Lubeník zaradil do svojho podujatia aj Rožňavský okruh. V piatok podvečer sa tak uzavreli cesty a na pár hodín sa premenili naše ulice na rally trať.

Ilustračný obrázok k článku VIDEOZOSTRIH: Rally po niekoľkých rokoch opäť v Rožňave
Zdroj: Dnes24.sk

Už avizované podujatie vyvolalo na sociálnej sieti veľký úspech čo dokazovalo aj množstvo divákov pozdĺž celej trate. O 19:00 sa na štart postavilo prvé vozidlo. Všade bolo cítiť napätú atmosféru, kto zdolá tento okruh najrýchlejšie.

Podarilo sa to Jozefovi Bérešovi na svojom špeciálne upravenom mini a za ním o pár sekúnd zaostával jazdec z Poľska Gzryb na fábii S2000 a tretí ďalší náš sused z Čiech Valoušek taktiež na fábii S2000. Podujatie moderoval Alexander Štefuca, ktorý sa už roky zúčastňuje na podujatiach tohto aj širšieho typu.

Asi najviac ľudí lákala zákruta pri starej práčovni, ktorá je asi najkrajším prejazdovým úsekom mestského okruhu.

„Zaradenie Rožňavského okruhu do rally Lubeník je prianie nášho generálneho partnera L Racing z Krásnohorského Podhradia. Tento okruh je dosť technický a veľmi divácky obľúbený“, komentoval organizátor rally Lubeník pán Podobník.

„Náš L Racing je generálnym partnerom podujatia a z toho dôvodu sme organizátorovi navrhli zaradiť tento mestský okruh na ktorom sa mi ako pretekárovi aj teraz jazdilo veľmi dobre“, komentoval skúsený pretekár Lipták.

„Ja som tuto v Rožňave už jazdil, neviem presne ktoré roky, ale poznám ho, možno nie až tak dobre, ale viem že je dosť ťažký a je tu dosť šmykľavo“, prezradil viacnásobný majster Slovenska v rally Gzryb.

„Trošku som sa zo začiatku obávala či niekto nehavaruje, ale momentálne po skončení som úplne prekvapená čo dokážu títo ľudia na autách“, komentovala diváčka Michaela.

Po Rožňave sa súťažné posádky znova presunuli do dejiska Lubeníku, kde sa v sobotu odohrali ostré súboje medzi jazdcami.

Prvé tri umiestnenia na rally Lubeník:
1.Grzyb
2. Valoušek
3. Kahle

Zdroj: Peter Simon

Rally po niekoľkých rokoch opäť v Rožňave
1
Galéria
Rally po niekoľkých rokoch opäť v Rožňave
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM