Peter Simon Kultúra

VIDEO: Tradičný jarmok so sprievodom, pochúťkami a zábavou

V týchto dňoch prebieha v našom meste jarmok, ktorý je spojený s podujatím dni Mesta Rožňava. Bohatý kultúrny program a kopec sprievodných akcií. Toto všetko má možnosť zažiť divák aj tento rok. My sme tam s kamerou nesmeli chýbať.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Tradičný jarmok so sprievodom, pochúťkami a zábavou
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Program dní mesta Rožňava začal veľkolepým sprievodom cez celé námestie, ktoré pripravilo mestské divadlo Actores. Ich konečnou zastávkou bolo pódium v severnej časti námestie, kde deťom zahrali malé divadielko. Následne sa prítomným prihovoril primátor mesta Pavol Burdiga a tým zahájil otvorenie. „Snažíme sa, aby bol program atraktívny rok čo rok pre našich divákov a hlavne treba spomenúť to, že dávame možnosť vystúpiť všetkým Rožnavčanom ako základným a stredným školám, ale aj hudobníkom,“ povedal primátor Burdiga.

Akcie pre všetkých

Už na tradičnom jarmoku bez pochýb nesmie chýbať medovina, dobré občerstvenie, ale aj trdelníky, na ktorých si pochutnával asi každý. Zaujímavosťou je napríklad stánok s Rotary punčom, ktorého výťažok z predaja poputuje na rozšírenie alebo výstavbu ďalšej oddychovej zóny v Rožňave. Na jarmoku si máte možnosť zakúpiť aj kvalitné syry, ktoré ponúka syrečkovo.sk.
Na pódiu sa vo štvrtok pódiu vystriedalo veľké množstvo folklórnych umelcov a prvý deň ukončil koncert metalovej kapely Renaissance a rockovej formácie The Roads.

Prinášame vám videoreportáž zo štvrtkového dňa, v ktorej nájdete viac vyjadrení primátora ale aj anketu z ulíc Rožňavy, koncert kapiel a možno sa v reportáži nájdete aj vy.

Tradičný jarmok a dni mesta Rožňava
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM