Radka Deckerová Basketbal

Video: Novým kráľom smečiarov v NBA je Terrence Ross

Pred Zápasom hviezd NBA sa tradične konali súťaže zručností, úspešnejší boli basketbalisti zo Západnej konferencie.

Ilustračný obrázok k článku Video: Novým kráľom smečiarov v NBA je Terrence Ross
Zdroj: Webnoviny.sk

Titulom najlepší smečiar basketbalovej NBA sa najbližší rok môže hrdiť Toronťan Terrence Ross, za tri body to najlepšie páli Kyriemu Irvingovi z Clevelandu a svojou šikovnosťou prevyšuje všetkých rozohrávačov nováčik Portlandu Damian Lillard.

Program spojený so 62. Zápasom hviezd NBA pokračoval v sobotu v Houstone populárnymi súťažami zručností, v ktorých tentoraz išlo aj o celkové víťazstvo v súboji oboch konferencií.

Lepšie začali „západniari“. V streleckej súťaži Shooting Stars síce vo finálovom kole zdolala trojica okolo Chrisa Bosha doplnená Swin Cashovou a Dominiqom Wilkinsom partiu Russella Westbrooka, ale v hodnotení konferencií vyhral Západ 20:10. V tímovom aj finálovom kole sa presnými ďalekonosnými pokusmi z polovice ihriska blysla legendárna zložka víťazného družstva Wilkins.

Súťaž rozohrávačov vyhral nováčik Damian Lillard

Súťaž rozohrávačov prvý raz v jej histórii ovládol nováčik. So streľbou, driblingom, prihrávkou a zakončením úniku si najlepšie poradil Damian Lillard, vo finále bol o 5,8 sekundy rýchlejší ako Jrue Holiday a získal 10 bodov pre Západ. Východ bral celkovo 30 bodov aj vďaka streleckému zlyhaniu obhajcu vlaňajšieho prvenstva Tonyho Parkera.

Trojkársku trofej získal Kyrie Irving

Tretí bod programu patril ostrostrelcom. Pri neúčasti vlaňajších finalistov Kevina Loveho a Kevina Duranta sa do priameho duelu o trojkársku trofej prebojovali Matt Bonner zo San Antonia a Kyrie Irving.

Najlepší nováčik minulej sezóny Irving nazbieral počas minútového časového limitu vo finále 23 bodov, minul iba päťkrát. Bonner zaostal o tri body. „Cítil som sa ako čierny kôň súťaže, chcel som dokázať, že patrím k najlepším. Napriek tomu sa mi ani nesnívalo, že by som mohol zdolať strelcov ako Steve Novak či Matt Bonner,“ povedal Irving. Jeho Východ však prehral Three-Point Contest 10:40.

Smečiarska šou Terrenca Rossa

Smečiarsky vrchol večera režíroval nováčik Toronta Terrence Ross, ktorý vo finále prekonal aj vlaňajšieho víťaza Jeremyho Evansa z Utahu. V prvom finálovom pokuse zapichol po obrátke vo vzduchu jednou rukou do obruče loptu odrazenú od bočnej hrany dosky. Prevetral pri tom dres bývalého hráča Toronta Vincea Cartera.

Najviac však zabodoval smečom z druhej strany ihriska, keď preskočil chlapca a ešte si pri tom stihol prehodiť loptu medzi nohami. „Deň pred tým som tomu chalanovi povedal, že cez neho preskočím, ale o tej lopte medzi nohami som mu radšej nehovoril. Bol z toho trochu nervózny, pýtal sa, či ho neudriem. Snažil som sa ho upokojiť,“ povedal 22-ročný rozohrávač Raptors s trofejou v ruke. Ani Ross však nezabránil celkovej prehre Východu 125:140.

Samotný Zápas hviezd sa začne v nedeľu o 20.00 h východoamerického času (v pondelok o 2.00 h SEČ).

V našej videogalérii si môžete pozrieť všetkých troch výhercov.

NBA: Súťaž zručností
3
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM