Peter Simon Správy

Vianočné piesne i punč: Výťažok z akcie v Betliari na dobrú vec

Vedenie betliarskeho múzea sa rozhodlo nadviazať na tradíciu a organizuje benefičnú akciu. Výťažok poputuje deťom z detského domova.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné piesne i punč: Výťažok z akcie v Betliari na dobrú vec
Zdroj: TASR

Ako informovala kultúrno – propagačná manažérka múzea v Betliari, Judita Krajčiová, kaštieľ v Betliari je jediným kaštieľom na Slovensku, ktorý sa po roku 1945 zachoval so svojím pôvodným zariadením a zbierkami. Napriek tomu, že slúžil ako letné sídlo Andrássyovcov, ani počas najkrajšieho sviatku roka neostal prázdny.

Do kaštieľa prichádzali členovia rodiny zo svojich palácov z Budapešti, aby tu spoločne oslávili narodenie Krista. V tom čase sa tu pri štedrovečernom stole a ozdobenom vianočnom stromčeku stretlo niekoľko generácií a zrejme aj vtedy, tak ako aj dnes, najväčšiu radosť z darčekov mali práve tí najmenší.

Už od 13:00 do 15:30 hod. bude prebehať vianočné tvorenie pre veľkých aj malých – výroba sviečok, vianočných ozdôb a dekorácií.

Ako doplnila, na tradície nezanevreli a verejnosť srdečne pozývajú na benefičný punč pred kaštieľom v sobotu, 15. decembra 2018 so začiatkom od 16:00 hod. „Vianočnú atmosféru navodí vystúpenie speváckej skupiny 4G z Rožňavy. Výťažok z benefičného punču bude použitý na podporu detí z Detského domova v Dobšinej,“ povedala Krajčiová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM