Peter Simon Rôzne

Vianočné piesne i punč: Výťažok z akcie v Betliari na dobrú vec

Vedenie betliarskeho múzea sa rozhodlo nadviazať na tradíciu, a organizuje benefičnú akciu. Výťažok deťom z detského domova.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné piesne i punč: Výťažok z akcie v Betliari na dobrú vec
Zdroj: TASR

Ako informovala kultúrno – propagačná manažérka múzea v Betliari, Judita Krajčiová, kaštieľ v Betliari je jediným kaštieľom na Slovensku, ktorý sa po roku 1945 zachoval so svojím pôvodným zariadením a zbierkami. Napriek tomu, že slúžil ako letné sídlo Andrássyovcov, ani počas najkrajšieho sviatku roka neostal prázdny.

Ako povedala Krajčiová, do kaštieľa prichádzali členovia rodiny zo svojich palácov z Budapešti, aby tu spoločne oslávili narodenie Krista. „V tom čase sa tu pri štedrovečernom stole a ozdobenom vianočnom stromčeku stretlo niekoľko generácií a zrejme aj vtedy, tak ako aj dnes, najväčšiu radosť z darčekov mali práve tí najmenší,“ hovorí Krajčiová.

Na tadície nezanevreli a verejnosť srdečne pozývajú na benefičný punč pri kaštieli. „Podporte deti z detského domova, potešte sa z vianočných stromčekov v kaštieli a pekných kolied v podaní Mariety Roxerovej. Teší sa na Vás moderátor RTVS a spisovateľ Michal Slanička. Všetko už v sobotu, 9. decembra o 16.00 hod.,“ spresnila Judita Krajčiová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM