Peter Simon Správy

Vianočná atmosféra i punč: Výťažok z akcie v Betliari poputuje na správnu vec

Vedenie betliarskeho múzea sa rozhodlo nadviazať na tradíciu a organizuje benefičnú akciu. Výťažok poputuje na dobrú vec.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra i punč: Výťažok z akcie v Betliari poputuje na správnu vec
Zdroj: TASR

Kaštieľ v Betliari je jediným kaštieľom na Slovensku, ktorý sa po roku 1945 zachoval so svojím pôvodným zariadením a zbierkami. Napriek tomu, že slúžil ako letné sídlo Andrássyovcov, ani počas najkrajšieho sviatku roka neostal prázdny.

Do kaštieľa prichádzali členovia rodiny zo svojich palácov z Budapešti, aby tu spoločne oslávili narodenie Krista. V tom čase sa tu pri štedrovečernom stole a ozdobenom vianočnom stromčeku stretlo niekoľko generácií a zrejme aj vtedy, tak ako aj dnes, najväčšiu radosť z darčekov mali práve tí najmenší.

Vedenie múzea sa rozhodlo aj tento rok zorganizovať podujatie pod názvom Vianočný benefičný punč. To sa uskutoční v sobotu, 14. decembra 2019 so začiatkom od 16:00 hod.

„Jednou z tradičných povinností aristokracie bola aj dobročinnosť. V SNM – Múzeu Betliar sa snažíme v tejto tradícii pokračovať a preto vás opäť pozývame na Vianočný benefičný punč na podporu detí z detského domova v Dobšinej. Vianočnú atmosféru umocní vystúpenie vokálnej skupiny 4G. V čase od 13:00 do 15:30 si môžete vyrobiť v našej tvorivej dielni pre malých aj veľkých sviečky, vianočné ozdoby a dekorácie. Zároveň si na podujatí budete môcť zakúpiť katalóg výstavy Klenot gotickej flámskej miniatúry – Kniha hodiniek Ilony Andrássyovej za zvýhodnenú cenu,“ informovalo múzeom o pripravovanej akcii prostredníctvom svojho oficiálneho facebooku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM