Krimi

Veľmi smutné momenty počas turistiky: Zasahovať musel vrtuľník, muža (†62) sa už nepodarilo oživiť!

Smutné chvíle počas turistiky. Záchranári informovali, že muž (†62) počas túry skolaboval. Na miesto bol povolaný aj vrtuľník. Žiaľ, turistu sa už aj napriek snahe všetkých zúčastnených záchranných zložiek nepodarilo oživiť.

Ilustračný obrázok k článku Veľmi smutné momenty počas turistiky: Zasahovať musel vrtuľník, muža (†62) sa už nepodarilo oživiť!
Zdroj: TASR

V Slovenskom raji počas túry v posledný deň víkendu zomrel 62-ročný slovenský turista. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že skolaboval okolo poludnia pri výstupe Závojovým vodopádom v Sokolej doline.

O pomoc záchranárov požiadal jeho kolega prostredníctvom tiesňovej linky 155. Ešte počas hovoru začala asistovaná laická resuscitácia.

Na miesto okamžite vyrazila skupina záchranárov HZS a posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS). „Pri pacientovi bol pomocou navijaka vysadený lekár VZZS a záchranári HZS ho dosiahli pozemne. Aj napriek snahe všetkých zúčastnených záchranných zložiek sa pacienta nepodarilo oživiť,“ uviedla HZS na svojej webstránke.

Mŕtveho muža následne transportovali na Podlesok, kde ho prevzala privolaná posádka Policajného zboru a pohrebná služba.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM