Marcel Mojžiš Krimi

Veľký záťah finančnej správy a colníkov: V Rožňave a okolí zatkli 21 ľudí! (VIDEO)

Kriminalisti finančnej správy a colníci v nedeľu rozbehli veľký záťah proti podozrivým z daňových podvodov. Z 21 zatknutých sú už trinásti obvinení. Informuje o tom spravodajský web čas.sk.

Ilustračný obrázok k článku Veľký záťah finančnej správy a colníkov: V Rožňave a okolí zatkli 21 ľudí! (VIDEO)
Zdroj: TASR

Akcia podľa portálu prebehla v Rožňave a jej okolí a patrí medzi najväčšie v histórii Kriminálneho úradu finančnej správy a colníkov, zúčastnila sa jej približne stovka špecialistov.

Spravodajský portál ďalej uvádza, že v kauze zameranej na podozrivých z daňových podvodov je kľúčovou firma z rožňavského regiónu. Jej majitelia, zamestnanci a spolupracovníci sú podľa webu čas.sk podozriví, že z Poľska dovážali na Slovensko minerálne oleje, ktoré sa u nás používali do motorových vozidiel. Tieto oleje sú v krajine našich severných susedov lacnejšie ako na Slovensku, upozornil web. Ďalej uvádza, že počas záťahu zhabali približne 200 000 litrov minerálnych olejov.

„Podvod spočíval v tom, že tieto osoby nakupovali v Poľsku mazacie oleje, ktoré mali smerovať do Maďarska. Kamióny však skončili na Slovensku, kde sa z nich minerálny olej vyčerpal a nelegálne predával ako motorová nafta. Do Maďarska potom smerovali už len prázdne kamióny, aby preukázali prepravu tovaru. Voči všetkým 22 osobám vzniesol vyšetrovateľ KÚFS obvinenie pre zločin skrátenia dane a poistného. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov“ informovala Patrícia Macíková, hovorkyňa finančnej správy.

Video: KFÚS Foto: ilustračné

Veľký záťah finančnej správy a colníkov: V Rožňave a okolí zatkli 21 ľudí!
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM