Peter Simon Kultúra

Veľký januárový PREHĽAD kina Apollo: Tešiť sa môžete na rôzne žánre

Gemerské osvetové stredisko v našom meste s ponukou všetkých žánrov a pre každého pozýva aj na januárové filmy. Pozrite si prehľad trhákov na tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Veľký januárový PREHĽAD kina Apollo: Tešiť sa môžete na rôzne žánre
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Gos-ka pripravuje projekcie filmov všetkých kategórií od zábavných, hudobných, animovaných, rodinných, klubových ale aj dokumentárnych, vzdelávacích, festivalových, tematických, vychádzajúc zo sedemročnej skúsenosti s dramaturgiou letného kina. Rovnako bude pre verejnosť pokračovať v osvedčenom štvrtkovom termíne a pridáme aj klubové a rodinné nedele. „Veríme, že návštevníci a fanúšikovia nám ostanú verní, a že sa nám podarí spoločne vytvoriť atmosféru, akú sme postupne vybudovali v letnom kine počas siedmich rokov,“ uvádza Anežka Kleinová.

Prehľad januárového programu kina Apollo

10. január od 16:00 hod. – RODINNÁ NEDEĽA
Pieseň mora – animovaný rodinný Írsko/Belgicko/Fran­cúzsko 2014 94 min. MP 2€ Réžia: Tomm Moore V bájnej krajine starých Keltov žije na osamelom majáku otec s dcérou a synom. Život celej rodiny sa obráti hore nohami vo chvíli, keď sa ukáže, že malá dcérka Saoirse je poslednou z tuleních víl. Jedine ona totiž môže piesňou zachrániť všetky rozprávkové bytosti, ktoré premenila na kameň čarodejnica Macha. Írsky režisér Tomm Moore prichádza s ďalším kúzelným príbehom v celovečernom filme. Čarovná animácia v štýle ručnej kresby sa snúbi s keltskou mystikou, výtvarnú bohatosť umocňuje hudba Francúza Bruna Coulaisa. Hudobná zložka sa tak stala dôležitou súčasťou snímky a prispieva ku kvalite bohatého filmového i výtvarného diela v jednom. Rozprávanie o sile rodičovskej a súrodeneckej lásky vynieslo mladému režisérovi nielen porovnanie s najväčšími majstrami animovaného filmu, ale tiež už druhú nomináciu na Oscara. Tajomstvo je ukryté v emóciách, ktoré vyvolá u malých i veľkých.

14. január od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO
Loft – krimi thriller Holandsko 2010 108 min. MP15 2€ Réžia: Antoinette Beumer Hrajú:Jerome van Koningsbrugge, Katja Herbers, Barry Atsma, Kim van Kooten, Raymond Thiry Medzinárodne oceňovaná mladá režisérka vo svojom druhom celovečernom filme prináša vynikajúco spracovanú napínavú detektívku s psychologickým podtextom. Päť najlepších priateľov, všetci ženatí, sa rozhodne spoločne užívať podkrovný byt. Sem si každý z nich za dohodnutých podmienok môže priviesť milenku a nerušene s ňou tráviť čas. Všetko sa zdá byť perfektné, až do jedného rána, keď sa v podkroví nájde telo zavraždenej neznámej mladej ženy. Skupina priateľov sa začína navzájom upodozrievať a čoskoro je jasné, že napriek ich dlhoročnému priateľstvu vedia o sebe oveľa menej, ako si pôvodne mysleli.

17. január od 19:00 hod. – KLUBOVÁ NEDEĽA
Kobry a užovky – dráma ČR 111 min. MP15 2€ Réžia: Jan Prušinovský Hrajú: Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jan Hájek, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková, Jana Šulcová Užovka (Matěj Hádek) je stratený vo svojom vlastnom živote. Napriek tomu, že má už skoro štyridsať, nemá babu ani prácu, pričom cíti, že má poslednú šancu niečo sám so sebou urobiť. Najbližšiu príležitosť rozhodne nehodlá premárniť. Jeho brat Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpovedné dieťa a feťák. Býva s večne opitou matkou, vykráda chatky a zo všetkého najradšej stavia vzdušné zámky. Vo chvíli, keď to vyzerá tak, že Užovka by konečne mohol byť šťastný, na scéne sa objaví Kobra. Užovka sa mu rozhodne dať poriadnu lekciu, ale situácia sa vymkne spod kontroly … Kryštof Hádek na MFF Karlove Vary získal Cenu za mužský herecký výkon.

21. január od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO
Eva Nová – dráma SR/ČR 2015 106 min. MP12 2€ Réžia: Marko Škop Hrajú: Emília Vášáryová, Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová, Ľubomír Gregor, Dušan Jamrich Eva by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Socialistická umelkyňa sa vracia po niekoľkýkrát z protialkoho­lického liečenia. Tentoraz sa však konečne odhodlá pozametať pred vlastným prahom a napraviť nevzťah so synom Dodom. Ten žije s manželkou dvomi deťmi a Evinou sestrou v rodnom dome. Evu nevítajú s otvorenou náručou, dôvera je totiž mŕtva a prepáč stratilo váhu. Pokúša sa vrátiť do života, ktorý mala kedysi so snahou napraviť chyby, bez ohľadu na to, či je, alebo nie je neskoro.

24. január od 16:00 hod. – RODINNÁ NEDEĽA
Jurský svet – dobrodružný sci-fi USA 2015 125 min. MP 2€ Réžia: Colin Trevorrow Hrajú: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson, Judy Greer, Katie McGrath, Vincent D'Onofrio, Nick Robinson, Omar Sy Prajašteri z legendárneho Jurského parku sa po dvadsiatich dvoch rokoch vracajú v novom dobrodružnom sci-fi thrilleri v produkcii Stevena Spielberga. Za ten čas bol na ostrove Isla Nublar vybudovaný nový, moderný a plne funkčný zábavný park podľa pôvodnej vízie Johna Hammonda. Minulé problémy sú dávno zabudnuté a vedenie najzárobkovejšej atrakcie na svete premýšľa, čím si zaistiť ešte väčšiu návštevnosť. Všetko funguje hladko až do chvíle, keď do parku vypustia nový inteligentný druh geneticky modifikovaného dinosaura…

28. január od 19:00 hod. – ŠTVRTKOVÉ KINO
Jana Eyrová – romantický Veľká Británia/USA 2011 120 min. MP12 2€ Réžia: Cary Fukunaga Hrajú: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Judi Denchová, Jamie Bell V adaptácii klasického románu zistíte že táto Jana Eyrová je iná. Omnoho temnejšia, gotickejšia, psychologickejšia. Čaká vás príbeh bystrého dievčaťa, ktoré nepozná lásku okolia, musí sa pretĺkať životom najskôr ako nechcená sirota, potom ako bitá školáčka, či osudom sklamaná guvernantka. Spoločenské prekážky chudobnej nevydatej ženy sú násobené vnútornou energiou, intelektom a citovým trápením. Žena, ktorá vyrástla na príkoriach, ale zachovala si dôstojnosť, vnímavosť, citlivosť a pevný charakter. Pôsobí étericky, koná inteligentne a priamo. To všetko očarí majiteľa panstva Thornfield, na pohľad húževnatého a drsného človeka. Edward Rochester sa však prejaví aj inak – ako utrápený muž, ktorý cíti, že Jana by mohla byť jeho vykúpením. Lenže ich láska nie je bez prekážok.

31. január od 19:00 hod. – KLUBOVÁ NEDEĽA
Mladosť – dráma Taliansko/Fran­cúzsko 2015 118 min. MP15 2€ Réžia: Paolo Sorrentino Hrajú: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda Medzinárodnými cenami ovenčený režisér Paolo Sorrentino natočil film plný emócií, ktorým odkazuje, že prijať čas môže byť oslobodzujúce. Film s medzinárodným hviezdnym obsadením nás zavedie do prostredia luxusného kúpeľného hotela vo švajčiarskych Alpách. Dvaja starí priatelia, sú tu, ako každý rok, na liečení. Tentokrát je tu Fred pod dozorom svojej dcéry a medzi liečebnými kúrami s Mickom spomínajú na svoje pestré životy ako hudobného skladateľa a filmového režiséra a uvažujú – o živote, starobe, mladosti a kráse, skrátka o všetkom čo zaháňa myšlienky na blízky koniec. V pôvodnom znení s titulkami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM