Peter Simon Správy

Veľkonočné trhy klopú na dvere: Tešiť sa môžete aj na pravú slovenskú zabíjačku!

Ako sme vás už informovali Veľkonočné trhy sa uskutočnia v našom meste od 19. - 21. 03. V tomto čase bude pre návštevníkov pripravený zaujímavý kultúrny program, no tešiť sa môžete aj na pravú slovenskú zabíjačku priamo na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy klopú na dvere: Tešiť sa môžete aj na pravú slovenskú zabíjačku!
Zdroj: TASR

Zuzana Mazanová z mestského úradu v Rožňave nás informovala, že trhy sa budú v našom meste organizovať už po piaty krát. Dôvodom organizácie je samozrejme zachovanie zvykov. „Tento rok je to už 5. ročník Veľkonočných trhov. Prvé dva ročníky boli organizované v menšom rozsahu a boli zamerané najmä na remeselníctvo, lenže po dobrom ohlase návštevníkov a predávajúcich sme sa rozhodli podujatie organizovať vo väčšom a zaujímavejšom rozsahu,“ hovorí pre Rožňavu 24 Mazanová.

Ako ďalej uviedla, na Veľkonočných trhoch čaká tento rok návštevníka zaujímavý kultúrny program spojený s predajom rôzneho remeselníckeho, ale aj spotrebného tovaru. „Otvorenie trhov máme naplánované na štvrtok od 12-tej hodiny. Program sme sa snažili zladiť pre každú vekovú kategóriu,“ dodáva Mazanová.

Pravá slovenská zabíjačka

V piatkovom programe Veľkonočných trhov je zaradená aj zaujímavá udalosť. Priamo na Námestí baníkov v Rožňave (pred Garantom) sa bude totižto konať pravá slovenská zabíjačka, ktorá bude zaujímavá najmä pre ľudí z mesta. Pred ich očami sa budú priamo vyrábať tie najchutnejšie dobroty. Mesto Rožňava týmto chce ukázať širokej verejnosti, ako to na takej zabíjačke vyzerá. Výrobky zo zabíjačky budú mať možnosť návštevníci priamo na aj mieste ochutnať a následne si ich aj zakúpiť.

Pozrite si, aký zaujímavý program vás čaká a neminie na Veľkonočných trhoch 2015, ktoré organizuje naše mesto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM