Peter Simon Kultúra

Veľkonočná výstava v Dobšinej: Žiaci prezentovali svoje výrobky

Veľkonočné sviatky sú za dverami. Šikovný žiaci škôl sa tak naplno zapojili do diania a vlastnoručne vyrobili predmety týkajúce sa prichádzajúcich sviatkov. Fantázia žiakov a ich pedagógov nepoznala hraníc.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočná výstava v Dobšinej: Žiaci prezentovali svoje výrobky
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý týždeň sa v sále Mestského kultúrneho strediska v Dobšinej uskutočnila zaujímavá Veľkonočná výstava. Jej organizátorom bolo Centrum voľného času, ktoré každoročne oslovuje školské zariadenia a organizácie, ktoré sa do tejto výstavy zapájajú. Ako prezradila Bibiána Slováková z Centra voľného času v Dobšinej, aj tohto roku boli aranžmány, výrobky a medovníky s veľkonočnou tematikou naozaj nádherné. Spojená škola venovala pozornosť starým tradíciám, ktoré účastníkov výstavy zaujali. „Návštevnosť škôl bola veľmi vysoká, no trochu sklamal záujem verejnosti nášho mesta, ktorý bol oveľa nižší ako po iné roky,“ povedala Bibiána Slováková z CVČ Dobšiná.

Podľa jej informácií sa na výstave mohli návštevníci pokochať pohľadom aj na najrôznejšie predmety, vyrobené žiakmi škôl v Dobšinej, ktoré majú súvis s najväčšími sviatkami jari. „Šikovnosť žiakov a ich pedagógov nepoznala hraníc, pretože všetky vystavované práce pochádzali z ich vlastnej tvorivosti. V prípade ak sa návštevníkovi výstavy vyrobený produkt zapáči natoľko, že by si ho rád odniesol domov, bolo možné si niektoré práce zakúpiť,“ uviedla na záver Slováková

Foto: CVČ Dobšiná

Veľkonočná výstava CVČ v Dobšinej
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM