Rôzne

Veľké oslavy v Plešivci obrazom: Zábava trvala až do rána, pivo tieklo prúdom!

„Rieka Slaná nás spája...“ a v tomto duchu sa v sobotu zišli obyvatelia viacerých obci v Plešivci, aby sa zabavili a zažili príjemný deň.

Ilustračný obrázok k článku Veľké oslavy v Plešivci obrazom: Zábava trvala až do rána, pivo tieklo prúdom!
Zdroj: Dnes24.sk

Počasie miestami štrajkovalo, ale napokon všetko vyšlo podľa predstáv. Každé zastúpenie obce malo v areáli kultúrneho domu svoj stánok a ponúkalo miestne špeciality pre návštevníkov. Pre tých najmenších boli pripravené kolotoče za areálom kultúrneho domu a samozrejme nesmel chýbať folklórny program či odovzdávanie cien starostu.

Vydarený festival plný folklóru a chutného jedla

„ Je to združenie obcí, ktoré sú usídlené okolo rieky Slanej. Na našom festivale sa zúčastnilo šesť slovenských obcí a sedem maďarských. Uvedený festival sa konal doobedia a táto udalosť je spojená s akciou Dni obce Plešivec. Tieto dni obce pokračujú oslavami, ako napríklad ukážky zručnosti motorkárov, následne rockové koncerty a veselica do rána,“ povedal starosta Plešivca Gergely.

Zo spomínaných obcí sa v Plešivci stretli : Alsózsolca (Maďarsko), Sajóbábony (Maďarsko), Felsőzsolca (Maďarsko), Miskolc ( Maďarsko) a ďalšie aj Slovenské, ako Plešivec, Slavec, Bohúňovo, Brzotín, Rožňava, Rejdová, ktorých obyvatelia predviedli folklórne umenie a kuchárske zdatnosti.

„Sme veľmi radi, že aj v tejto zložitej finančnej situácii sme našli prostriedky na podporenie tejto skvelej akcie. I vďaka spolupráci s maďarskou obcou, ktorá je dlhoročná a verím, že táto akcia bude naďalej pokračovať v obojstrannej spokojnosti,“ komentoval Szaniszló poslanec OZ.

Zábava až do rána

V podvečerných hodinách sa na pódiu ukázala kapela Alldevils, ktorá rozprúdila zábavu do ranných hodín, všade navôkol rozvoniavali samé fajnoty a pivo tieklo prúdom.

Zdroj: Peter Simon

Rieka Slaná nás spája, Plešivec
1
Galéria
Festival "Rieka Slaná nás spája"
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM