Peter Simon Futbal

Vedenie rožňavského futbalového klubu hodnotí: Do jesennej časti sme vstupovali s nádejou na kvalitnú hru

Hráči SP MFK Rožňava majú za sebou jesennú časť ligového pohára 2014/2015. Prečítajte si vyjadrenia a názor na hru, jednotlivé zápasy, výhry či prehry. Takto ju hodnotí štatutárny zástupca klubu SP MFK Rožňava a manažér klubu.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie rožňavského futbalového klubu hodnotí: Do jesennej časti sme vstupovali s nádejou na kvalitnú hru
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Štatutárny zástupca klubu SP MFK Rožňava Igor Slávkay: „V súvislosti s mužstvom dospelých si myslím, že môžeme byť spokojní až nadmieru v rámci pohárovej súťaže. Veď privítať mužstvo ako DAC Dunajská Streda v osemfinále tu už dlhé roky nebolo. Čo sa štvrtoligovej súťaže týka tak tam sme zistili niekoľko nedostatkov. Sme však radi, že máme k dispozícii dvadsať hráčov , sú to mladí chlapci a teraz sme s nimi začali pracovať my ako nové vedenie prakticky necelý rok. Niečo je aj hlavne v hlavách hráčov, nakoľko sa dokázali vypnúť k maximálnym výkonom v letnej príprave s treťoligovými a druholigovými mužstvami ako Moldavou a Popradom tak v súťaži s posledným Popročom by nemali prehrať. Vieme, že chlapci majú naviac a je to i v psychike . Na tomto musíme popracovať a čo sa týka fyzických síl a techniky tak si myslím, že sme v top troch , štyroch mužstvách v rámci štvrtej ligy. Bude potrebné chlapcov viac motivovať, ale sami v sebe však musia pocítiť tú hrdosť , aby hrali za Rožňavu ,okresné mesto. S kategóriou mládeže môžeme byť veľmi spokojní , nakoľko viac ako prezimovať na čele si od starších žiakov priať ani nemôžeme. Teraz sa žiaci zúčastnia dosť kvalitného turnaja v Košiciach , kde sa vyberajú najlepšie mužstvá kraja ako MFK Košice, Bardejov a ligisti – víťazi jesennej časti druhej ligy. Čo sa mladších žiakov týka tam máme taktiež dostatok detí okolo dvadsať. Začal sa nový systém s novým trénerom takže šieste miesto po predohrávke je adekvátne i keď sme v jeseni prišli o niekoľko bodov čo ľutujeme. V okrese máme starší dorast, ktorý momentálne v konkurencii ôsmich mužstiev zimuje taktiež na prvom mieste“.

Manažér klubu Mgr. Dušan Pollák: „Do jesennej časti sme vstupovali s nádejou na kvalitnú hru, lepšie výsledky a postavenie v tabuľke. Mužstvo sa vhodne doplnilo, keď po odchode hráčov Štyvar, Almáši, Smrek, Urbánik prišli hlavne naši odchovanci M. Mészner, P. Gere, F. Kovács, L. Drobňák, Kudela. Mužstvu sa darilo herne i výsledkovo v úvode ligovej súťaže a v Slovenskom pohári, kde postupom až do osemfinále (proti DAC Dunajská Streda 12.11.2014), dosiahlo jeden z najväčších úspechov v posledných 10 – 15 rokoch. V druhej polovici súťažného ročníka na mužstvo doľahla kríza a hlavne strata bodov proti dvom najslabším súperom ako Rudňany a posledný Poproč ako i strata bodov doma s Kaľšou a V. Folkmarom sa nečakala a pripravila nás o postavenie v prvej trojke súťaže. I napriek širokému kádru si mužstvo nedokázalo na dlhšie obdobe udržať stabilnú formu i výsledky. Príčinu možno hľadať vo veľkej vyťaženosti hráčov (pohár – liga). Ale i strate formy viacerých hráčov z dôvodu slabšej tréningovej dochádzky, brigádou v zahraničí, alebo zraneniami. Mužstvu chýbali góly útočníkov i keď sme si vo viacerých zápasoch vypracovali veľa gólových príležitostí. Vedenie klubu riešilo a bude riešiť situáciu ohľadom postavenia mužstva v tabuľke, kde nevládne spokojnosť. Počas zimnej prestávky vedenie pripraví dôkladnú analýzu súčasného stavu po ktorej sa rožňavský futbal posunie vyššie. Veľa bude záležať i od podpory zo strany mesta , kde všetci očakávame zlepšenie. Chceme , aby šport, futbal mal adekvátne podmienky, postavenie tak, ako je to v iných mestách. V riešení je výstavba veľkej umelej trávy i dobudovanie priestorov (mládežnícke centrum) pre mládež, ktorá nám robí radosť. Starší žiaci vyhrali jesennú časť II. ligy, podarilo sa nám naštartovať družstvo dorastu, kde chceme postúpiť do III. ligy. Naše mladé mužstvo je postavené na odchovancoch a keď sa ho podarí v zimnej prestávke posilniť o našich ďalších hráčov, verí, že na štadióne zavládne taká dobrá nálada ako počas zápolení Slovenského pohára“.

Zdroj: SP MFK Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM