Peter Simon Krimi

Vážna nehoda v Bystrom: Spolujazdec ležal 20 m od vraku! FOTO z miesta

Veľmi vážna nehoda v obci Rožňavské Bystré. Hasiči a policajti odhalili podrobnosti, údajne tu úradoval alkohol.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda v Bystrom: Spolujazdec ležal 20 m od vraku! FOTO z miesta
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 31. júla 2016 v čase pred 22:00 hod sa na hlavnom ťahu cesty v obci Rožňavské Bystré odohrala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zranila dvojčlenná posádka osobného auta.

Z auta po náraze vypadol

Ako informoval veliteľ zásahu Petr Hanzlíček, spolujazdec pri náraze z auta vypadol. Ležal približne 20 metrov od vraku. Šoféra museli hasiči vyprosťovať. Na mieste zasahovali aj dve sanitky. „Dopravná nehoda so zraneniami nám bola nahlásená 31. júla 2016 pred 22:00 hod. v strede obce Rožňavské Bystré. Zasahovali sme na dvoch vozidlách a na miesto smerovalo šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Rožňave. Na mieste udalosti sa nachádzala jedna osoba mimo vozidla, ktorá už bola v rukách záchranárov. Vodiča sme museli z auta vyprostiť a následne odovzdali do rúk ďalším záchranárom. Obe osoby boli transportované do nemocnice v Rožňave. Medzi tým sa vykonali na havarovanom vozidle bezpečnostné a protipožiarne opatrenia,“ hovorí pre Rožňava24 veliteľ zásahu Petr Hanzlíček.

Ako spresnil následne hasiči ešte asistovali polícii, ktorá nehodu dokumentovala.

Polícia v tom má jasno

Ako informovala hovorkyňa krajskej polície Jana Mésarová, k nehode došlo v katastri obce Rožňavské Bystré. „Podľa doterajších zistení vodič vozidla Fiat viedol vozidlo v smere od Rožňavy na obec Štítnik, kde v obci pri výjazde z ľavotočivej zákruty už v na priamom úseku cesty v miernom klesaní prešiel ľavou časťou vozidla do protismeru, následne dostal s vozidlom šmyk a havaroval do odtokovej priekopy, kde narazil do pletivového plota, odkiaľ vozidlo vyhodilo naspäť na vozovku, kde zostalo stáť v ľavom jazdnom pruhu,“ informuje Mésarová a uvádza, že vodič pri nehode utrpel ľahké zranenia, spolujazdec sa zranil ťažko.

„U vodiča dychová skúška bola pozitívna s výsledkom 1,18 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,46 promile. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pri nehode bola celková škoda vyčíslená na približne 600 eur,“, dodáva hovorkyňa na záver.

Pozrite si v našej galérii fotky, ktoré dokumentujú udalosť nehody hneď po príjazde hasičov.

Obrazom: Dopravá nehoda v Rožňavskom Bystrom
7
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM