Andrea Mesarčíková Krimi

Väzňa na úteku dnes zadržala polícia

Policajti zadržali dnes v Rožňave 39-ročného Ľuboša Kračuníka z Veľkých Kapušian, ktorý sa po udelení mimoriadneho voľna nevrátil do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Prešove.

TASR to dnes potvrdil hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla s tým, že ho zadržali na základe telefonátu od občana. „Už je eskortovaný v Ústave na výkon väzby v Prešove,“ spresnil.
Ako ďalej uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, operačný dôstojník v Rožňave predpoludním prijal anonymný oznam o údajnom mieste odsúdeného väzňa Ľuboša Kračuníka z Veľkých Kapušian. „Po overení informácie vyslal na miesto policajné hliadky. Tie boli do štyroch minút na mieste, kde sa mal väzeň pohybovať. Hliadka so služobnými psami prehľadala okolie. Podozrivá osoba sa skrývala v kroví,“ priblížila hovorkyňa. Keďže muž na výzvy policajtov nereagoval, použili hrozbu zbraňou. Kračuník vyšiel z krovia s rukami za hlavou. „Pri bezpečnostnej prehliadke policajti našli u muža hnedú parochňu a v tráve pohodený kuchynský nôž,“ uviedla Baloghová.
S požiadavkou o pomoc pri pátraní po tomto mužovi sa polícia obrátila na verejnosť v utorok (5.10.). Rožňavský policajný vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu znásilnenia, sexuálneho násilia a krádeže, mal sa ich dopustiť počas pobytu na slobode.
Podľa Jany Mésarovej z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach stíhala polícia hľadaného muža pre obdobné trestné činy aj v minulosti. Zločinov, na základe ktorých je obvinený, sa mal dopustiť 4. októbra v Rožňave. Hrozí mu až 15-ročné väzenie.
„V minulosti bol tento muž šesťkrát obvinený z násilnej trestnej činnosti ako lúpež, porušenie domovej slobody, znásilnenie a sexuálne násilie,“ spresnila Baloghová.

Zdroj TASR

O hľadanom páchateľovi sme písali tu: http://roznava24.sk/news.php?…

Väzňa na úteku dnes zadržala polícia
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM