Peter Simon Kultúra

Valentínsky týždeň v Rožňave: Kam si počas neho vyraziť?

Aktuálne sa nachádzame v strede februára, ktorého súčasťou je aj Valentín. Pozrite, čo sa v našom meste bude konať.

Ilustračný obrázok k článku Valentínsky týždeň v Rožňave: Kam si počas neho vyraziť?
Foto: Ľubomír Hudačko

Grófka bez kaštieľa – nová výstava v betliarskom múzeu

11. – 17. február 2019 od 9:00 hod., Kaštieľ Betliar
Pracovníci múzea v Betliari si pre nadšencov histórie pripravili novú výstavu pod názvom Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť.

4. pohľady z južného Borsodu

11. – 16. február 2019 o 9:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na výstavu s názvom 4 pohľady z južného Borsodu, ktorej vernisáž sa uskutočnila 7. februára 2019 o 15:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25.

Československé opevnenia v regióne Gemer

13. február 2019 od 15:30 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
V prednáške pracovník múzea Mgr. Norbert Mogyorósi predstaví systém bunkrov, ktoré boli stavané v 30. rokoch 20. storočia pozdĺž hraníc republiky s Nemeckom, Rakúskom a Maďarskom.

Pohľad zblízka: Láska v kaštieli?

14. február 2019 od 18:00 hod., Kaštieľ Betliar
Lásky, škandály, manželstvá a tajné lásky Andrássyovcov so začiatkom o 18:00 hod. na ktorej spoločne s kurátormi múzea spoznáte príbehy lásky členov tejto šľachtickej rodiny. Ako to pri Pohľadoch zblízka býva, kurátori predstavia zaujímavé exponáty a dokumenty, ktoré súvisia s témou lásky, zásnub, svadby v aristokratických kruhoch a patrili medzi osobné predmety majiteľov betliarskeho kaštieľa.

DNI V DAŽDI

14. február 2019 od 19:00 hod., Kaviareň A-CLUB, Divadlo Actores Rožňava
Broadwayský kriminálny hit inšpirovaný skutočnou udalosťou. Hra získala prestížnu americkú cenu Josepha Jeffersona za najlepšiu hru a herecké výkony. Nebude chýbať ani VALENTÍNSKE PREKVAPENIE!

Kino Apollo

14. február 2019 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Môj kráľ – Tony je po vážnej lyžiarskej nehode prijatá do rehabilitačného centra. Závislá na starostlivosť zdravotníckeho personálu a liekoch proti bolesti, využíva nečakane nadobudnutého času k spätnému pohľadu na turbulentný románik s mužom menom Georgio. Kto vlastne je ten muž, ktorého tak hlboko milovala? Ako mohla dovoliť sama sebe prepadnúť takej dusivej a deštruktívnej vášni? Pred Tony stojí náročný a dlhý proces vnútorného i vonkajšieho hojenie, ktorého prekvapivo oslobodzujúcou súčasťou môže byť fyzická práca.

Valentínska túra

16. február 2019 od 8:00 hod., Kultúrny dom Krásnohorské Podhradie
Zraz je v areáli kultúrneho domu, odchod o 8:00 hod. spred neho. Účastnícky poplatok zahŕňa odznak, fazuľový guláš a tombolu.

Maškarný ples pre deti

16. február 2019 od 15:00 hod., Kultúrny dom, Gemerská Hôrka
Obec Gemerská Hôrka a Hôrka s.r.o. pozýva deti na maškarný ples dňa 16. februára 2019 o 15:00 hod. v miestnom Kultúrnom dome. Vítaní sú aj rodičia, ktorí by sa radi zabávali spolu so svojimi ratolesťami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM