Peter Simon Krimi

V Rožňavskom Bystrom zrazil chodca (†61) a z miesta nehody ušiel: Polícia vyhlásila pátranie

Tragická nehoda neďaleko nášho mesta. Vodič v obci Rožňavské Bystré zrazil chodca a z miesta tragédie ušiel. Starček zraneniam následne podľahol. Polícia vyhlásila pátranie!

Ilustračný obrázok k článku V Rožňavskom Bystrom zrazil chodca (†61) a z miesta nehody ušiel: Polícia vyhlásila pátranie
Zdroj: TASR

Polícia sa obracia na občanov o pomoc pri objasnení vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo koncom minulého týždňa v Rožňavskom okrese.

„Touto cestou vyzývame svedkov dopravnej nehody, ktorí videli priebeh udalosti, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158,“ hovorí hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová.

Chodec zomrel

Ako spresnila, v piatok 6. októbra 2016 okolo 20:20 hod. došlo za doposiaľ nezistených okolností v katastri obce Rožňavské Bystré v Rožňavskom okrese k zrážke medzi doposiaľ neznámym motorovým vozidlom, ktoré viedol doposiaľ nestotožnený vodič a 61-ročným chodcom z uvedenej obce. „Neznámy vodič chodcovi neposkytol, resp. neprivolal pomoc a z miesta odišiel. Pri dopravnej nehode chodec utrpel ťažké zranenia, s ktorými bol prevezený do rožňavskej nemocnice. Dňa 7. októbra 2016 chodec svojím zraneniam v nemocnici podľahol,“ informuje Mésarová.

Trestný čin usmrtenia

„Polícia v danej veci začala trestné stíhanie a skutok ublíženia na zdraví prekvalifikovala na trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Polícia po neznámom vodičovi a motorovom vozidle intenzívne pátra,“ dodala na záver hovorkyňa polície Jana Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM