Peter Simon Krimi

V Rožňave zasahovali policajti: V meste zaistili granáty aj delostrelecké míny!

Muži zákona podľa vlastných slov na základe získaných operatívnych informácií zaistili v pondelok ráno priamo v Rožňave väčšie množstvo granátov a vojenskej munície!

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave zasahovali policajti: V meste zaistili granáty aj delostrelecké míny!
Zdroj: Policajný zbor SR

Mladý Rožňavčan (34) je podozrivý zo spáchania zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Podozrivý mladík podľa polície najmenej od januára do decembra tohto roku, neoprávnene zadovažoval a prechovával v byte a iných miestach v Rožňave rôznu muníciu.

Polícia informovala, že vyšetrovateľ na základe výzvy na vydanie vecí u neho zaistil muníciu z čias II. svetovej vojny. „Išlo o granáty – ručné, delostrelecké a puškové, delostrelecké míny, muničné komponenty, zapaľovače do granátov, signálne náboje a 7 dcl fľašu s látkou žltohnedej farby (pušný prach). Telo mínometného granátu bez stabilizátora policajti zaistili u podozrivého priamo na pracovisku, kde ho rozoberal,“ povedal policajný hovorca Alexander Szabó.

Podľa informácií polície, muníciu ktorej držba v zmysle platného zákona o zbraniach a strelive č. 190/2003 Z. z. podlieha evidenčnej povinnosti, alebo nie je dovolená, vyhľadával na rôznych miestach, najmä v lesoch v okolí Rožňavy. „Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave zaistenú muníciu zaslal na expertízu a začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Za tento skutok je možné páchateľovi v prípade dokázania viny uložiť trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodal Szabó.

Muži zákona zaistili v Rožňave výbušniny!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM