Peter Simon Rôzne

V Rožňave sa pretekalo: Deti sa vybláznili tentoraz pri cyklocrosse

Aj tento rok sa na lúke pri Okružnej ulici na sídlisku Juh v Rožňave zhromaždili desiatky detí, mladých, rodín a priaznivcov cyklistiky. Domka, stredisko Rožňava, tak už po deviatykrát zorganizovalo Cyklocross, cyklistické preteky určené pre chlapcov od 9 rokov.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave sa pretekalo: Deti sa vybláznili tentoraz pri cyklocrosse
Zdroj: Dnes24.sk

Poslednú septembrovú sobotu mladí animátori a dobrovoľníci Domky, strediska Rožňava, zorganizovali cyklistické preteky. Podujatie, na ktoré sa prišlo pozrieť viac než 100 ľudí, sa začalo prezentáciou 21 pretekárov. "Trať bola oproti minulému roku ťažšia, lebo tam bolo blato a to veľa blata,“ povedal už ostrieľaný účastník Marek Madáč.

Pokým sa pretekári snažili, aby sa umiestnili na dobrých miestach a získali pohár, ostatní účastníci súťažili tiež. Bolo pre nich pripravených 6 stanovíšť, na ktorých si otestovali nielen svoju šikovnosť a rýchlosť, ale aj zručnosť. "Úlohy boli dobré. Najviac sa nám páčilo zatĺkanie klincov do dreva a vytláčanie z kruhu,“ povedali súrodenci Kamil a Dorka Brnčíkoví.

Po ukončení pretekov nasledovalo vyhodnotenie 3 súťažných kategórií. Prvé miesta obsadili Nikolas Németh (1.kat.), Dávid Dani (2. kat) a Maroš Ziman (3. kat.). Potom sa už všetci tešili na štedrú tombolu. "Tento ročník Cyklocrossu sa podľa mňa vydaril. Atmosféra bola, ako vždy, perfektná. Síce bolo dosť chladno, ale našťastie nepršalo. Som rada, že sme tam mali toľko ochotných ľudí podieľať sa na organizácii a príprave. Veľmi ma prekvapili starší a zároveň noví súťažiaci, boli pokornejší a slušnejší než tí mladší,“ povedala za organizačný tím podpredsedníčka rožňavskej Domky Karolína Bodnárová.

Foto: Domka

Cyklocross v Rožňave
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM