Peter Simon Správy Správy

V Rožňave sa konal Deň ošetrovateľstva: Konferencia sa niesla v duchu dvoch nosných tém

Tak, ako každoročne aj teraz Stredná zdravotnícka škola v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek a Regionálnou komorou medicínsko - technických pracovníkov organizovala už 19. ročník Dňa ošetrovateľstva. Konal sa pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave sa konal Deň ošetrovateľstva: Konferencia sa niesla v duchu dvoch nosných tém
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch mestského úradu v našom meste sa 21. apríla konal už 19. ročník Dňa ošetrovateľstva, ktorý Stredná zdravotnícka škola v Rožňave organizovala spolu s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti blížiaceho sa Medzinárodného dňa sestier.

Konferencia sa zamerala predovšetkým na odbor ošetrovateľstvo. Ako uviedol riaditeľ strednej školy Ľuboš Lipták, na tohtoročnom stretnutí sa rozoberali dve nosné témy. Tou prvou a závažnou bola podľa slov riaditeľa téma násilia na ženách, ktorú Európska únia prezentovala ako Medzinárodný rok boja proti násiliu na ženách. Druhou rozoberanou témou boli strukoviny, kde sa malo poukázať na ich zdravú stránku. „Pre prítomných sa vytvorili ohľadom týchto tém zaujímavé prezentácie. Tie si pripravili naše kolegyne z odbornej zložky, čiže pedagogičky z ošetrovateľských predmetov,“ spresnil pre náš web Lipták.

Ako dodal, prítomní zdravotníci sa na tejto vzdelávacej aktivite zúčastnili aj za účelom získania nových vedomostí a takzvaných kreditov, ktoré si následne personál zdravotníckych zariadení môže ďalej uplatniť pri vzdelávaní.

Oficiálny úvod otvoril príhovorom riaditeľ Strednej zdravotníckej školy v Rožňave Ľuboš Lipták. Okrem prítomných pracovníkov zdravotníckych zariadení na konferencii nechýbalo ani zastúpenie mesta, ktoré reprezentoval viceprimátor Rožňavy Ján Lach. Zdravotnícky personál si prišiel vypočuť odborné témy, ale aj vymeniť skúsenosti a získať nové informácie od ostatných kolegov. Medzi blokmi prezentácií nechýbalo ani menšie kultúrne podujatie a následne sa pokračovalo v prednáškach. Témy mali široké zameranie, ale to čo ich spájalo bol význam ošetrovateľstva pri riešení novodobých problémov.

„Jednotlivé prednášky sa prednášali formou prezentácií, či už našimi pedagógmi. Samozrejme prispeli aj zástupcovia z iných organizácií a taktiež aj žiačkami samotnej strednej školy. Sme veľmi milo prekvapení, pretože záujem a účasť je vysoká. Stretlo sa tu približne 250 ľudí. Sú to vlastne vedúci zdravotníckych a sociálnych zariadení, ale aj jednotlivý pracovníci, zdravotné sestry. Ide o inštitúcie s ktorými škola spolupracuje,“ priblížila Monika Mikušová, zástupkyňa školy a odborná pedagogička.

Ďalšie fotky z konferencie nájdete TU.

Obrazom: V Rožňave sa konal Deň ošetrovateľstva
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM