VOCH Rôzne Správy

V Rožňave sa budú diať veci: Zapoja sa aj kúpele

Rožňava sa stane dejiskom viac ako desiatky umelcov.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave sa budú diať veci: Zapoja sa aj kúpele
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na v poradí 23. ročníku Medzinárodného maliarskeho tábora Mlyn Rožňava, ktorý od roku 2017 nesie meno jeho zakladateľa Józsefa Basku, sa zúčastní 14 výtvarných umelcov zo Slovenska, Budapešti, Tešína a Českého Tešína. Informoval o tom František Kardoš, predseda občianskeho združenia (OZ) Pre partnerské mestá Rožňavy, ktoré je organizátorom podujatia.

Viac správ

Maliarsky tábor

Medzinárodný maliarsky tábor sa uskutoční od 7. do 14. augusta v Rožňavských kúpeľoch a jeho hlavnou myšlienkou je spoločná tvorba autorov z Rožňavy a umelcov z jej partnerských miest. Cieľom projektu je tiež vytvorenie podmienok pre tvorbu mladých výtvarných umelcov, ako i prezentácia a porovnanie výtvarného smerovania umenia v okolitých štátoch stredoeurópskeho regiónu.

„Program tábora zahrnuje motivačnú exkurziu po prírodných a kultúrno-historických pamiatkach horného Gemera, spoločnú tvorbu so žiakmi základných umeleckých škôl v Rožňave a ďalšie programy,“ priblížil Kardoš s tým, že slávnostné otvorenie tábora sa uskutoční v sobotu (7. 8.) o 17.00 h.

Vytvoria diela

Počas týždeň trvajúceho tábora vytvoria umelci po dve a viac výtvarných diel. Tie budú predstavené na kolektívnej výstave, ktorej vernisáž sa uskutoční 16. septembra 2021 v rožňavskej mestskej galérii. Hlavným partnerom projektu je Fond na podporu umenia.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM