Peter Simon Správy

V Rožňave sa bubnovalo za dobrú vec: FOTO atmosféry v uliciach

Rožňava zažila poriadny hluk. Základná umelecká škola v Rožňave pripravila podujatie s názvom Bubnovačka.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave sa bubnovalo za dobrú vec: FOTO atmosféry v uliciach
23
Galéria
Zdroj: ZUŠ Rožňava

Základná umelecká škola (ZUŠ) v Rožňava pripravila zaujímavé podujatie. V stredu, 20. novembra sa uskutočnila Bubnovačka.

Ako sa informuje na oficiálnej stránke Rožňavy, škola sa na podnet koordinátorky ochrany detí pred násilím Evy Tomkovej zapojila do projektu občianskeho združenia Slniečko v Nitre, ktoré v tomto roku už štvrtýkrát Bubnovačku organizuje. Celoplošne, teda na Slovensku, bolo podujatie vyhlásené 19. novembra od 10.00 do 11.00 hod. „Vzhľadom k tomu, že ZUŠ má popoludňajšie vyučovanie, tak sme sa po dohode s pani koordinátorkou rozhodli, že podujatie uskutočníme od 15.30 hod. a nie 19., ale 20. novembra. Tento deň bude aj 30. výročie prijatia Dohovoru o právach dieťaťa,“ uviedla na stránke mesta riaditeľka ZUŠ Rožňava Monika Kerekešová.

Začiatok Bubnovačky bol plánovaný o 15.30 hod. pred budovou Obchodno-kultúrneho centra, odkiaľ sa celý sprievod presunul na nádvorie radnice, kde mali žiaci ZUŠ pripravení krátky program. Vrcholom programu bolo odprezentovanie skladby pod názvom Rozprávkový život, ktorá vznikla k 30. výročiu prijatia Dohovoru o právach dieťaťa. Autorom hudby je Arpád Farkas, text napísala Monika Kerekešová a pieseň naspievala žiačka ZUŠ Valentínka Krištofová. Hlavnou myšlienkou podujatia je „Aby bolo deti lepšie počuť.“

„Aby sa deti, ktoré sa stretávajú s nepriazňou osudu ako týranie, sexuálne zneužívanie, alebo akékoľvek iné násilie, nebáli prehovoriť o svojom nešťastí. Chceme týmto spôsobom vyjadriť spolupatričnosť s týmto celosvetovým problémom,“ spresnila Kerekešová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Obrazom: Bubnovačka v Rožňave
23
Galéria
Zdroj: ZUŠ Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM