Peter Simon Správy

V Rožňave rozdávali objatia: Ulice mesta zaplnili dobrovoľníci, FOTO

Hug Day zaplnil rožňavské ulice objatiami. Ušli sa náhodným okoloidúcim, ale aj seniorom či deťom z v materských školách.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave rozdávali objatia: Ulice mesta zaplnili dobrovoľníci, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Paťka Albertová

Počas stredy ste mohli v uliciach Rožňavy naraziť na dobrovoľníkov, ktorí rozdávali objatia. Už po piatykrát sa konal Hug Day (Deň objatí) aj v našom meste. Celkovo ide už o 8. ročník tejto milej akcie na Slovensku.

Ako na mieste akcie prezradila pre náš web Paťka Albertová, spolukoordinátorka pre Rožňavu, v stredu 26. júna 2019 sa v našom meste konal už 5. ročník Svetového dňa objatí, teda Hug Day. Študenti, dobrovoľníci sa vybrali od rána do ulíc, aby rozdali čo najviac objatí a vyčarili tak úsmev na tvárach ľudí. Symbolom ôsmeho ročníka bola ležatá osmička.

Dobrovoľníci navštívili aj materské školy, Domov Sociálnych Služieb a objatím obdarovali aj okoloidúcich v centre nášho mesta.

„Tento rok sme sa zišli v pomerne malom počte. Bolo nás 15 dobrovoľníkov a počas celého dňa sme rozdávali objatia v materských školách, domovoch sociálnych služieb a vlastne po celom meste. Tento rok sa akcia niesla v duchu “prinášame nekonečne veľa objatí”, čo znamená, že nejde o počet objatí koľko sme rozdali, ale o to, aby sme čo najviac ľuďom spríjemnili deň a vyčarili im úsmev na tvári. Napriek malému počtu dobrovoľníkov sme ale rozdali 1406 objatí a akcia sa vydarila. Už teraz sa všetci tešíme na ďalší ročník,“ doplnila pre Rožňavu 24 Albertová.

Obrazom: V Rožňave sa rozdávali objatia
8
Galéria
Zdroj: Paťka Albertová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM