Aktualizované Peter Simon Správy

V Rožňave prebieha obnova povrchov komunikácií: Kde pribudne nový asfalt? FOTO A VIDEO

V meste momentálne prebieha obnova povrchov komunikácií. Opraví sa aj známy úsek, ktorý bol v zlom stave. Pozrite si fotky a video z miesta.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave prebieha obnova povrchov komunikácií: Kde pribudne nový asfalt? FOTO A VIDEO
6
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ťažké stroje sa pustili do práce. Vodiči si so sebou v týchto dňoch musia do auta nabaliť väčšiu dávku trpezlivosti. V meste prebieha obnova povrchov komunikácií.

Dobrou správou však je, že bude o niečo menej výtlkov. Nového asfaltového koberca sa dočká aj známa ulica, ktorá bola v naozaj zlom stave. Jedná sa o úsek od Šafárikovej ulice po budovu autoškoly. My sme sa boli pozrieť na mieste. Pracovníci už vyfrézovali starý koberec.

Ako informovala na stránke mesta Andrea Kissová z Odboru výstavby, ÚP, ŽP a PK, v Rožňave, v dňoch od 11. júla 2018 do 13. júla 2018 sa bude realizovať obnova povrchov komunikácií v meste Rožňava.

„Jedná sa o nasledovné lokality: časť ulice Juraja Marikovszkého,, križovatka Pionierov – Budovateľská (pri základnej škole Pionierov), spodná časť Kasárenskej ulice (rodinný dom č. 30 – č. 28), ulica Laca Novomeského, vjazd ku materskej škole na ulici Kyjevskej oproti pohostinstvu Šugár, časť ulice Pavla Dobšinského (Medzimlynská – Pavla Dobšinského č. 34), ulica Krátka, ulica Letná – od Šafárikovej ulice po budovu Autoškola Guláš, príjazdová cesta do budovy štatistiky a ulica Tichá,“ spresnila Andrea Kissová.

Pozrite si v našej galérii fotky a video z miesta.

Následne doplnila, že vodiči musia rátať aj s obmedzeniami. „Z tohto dôvodu žiadame obyvateľov mesta, aby v uvedených termínoch neparkovali v týchto lokalitách,“ doplnila Kissová.

Andrea Kissová z mestského úradu pre web Rožňava24. sk doplnila, že na mestskom zastupiteľstve bol dňa 26. apríla 2018 schválený zoznam opráv a rekonštrukcie chodníkov, komunikácií a ostatných plôch na rok 2018 v celom rozsahu.

„S opravou komunikácií a ostatných plôch v meste Rožňava sa začalo 11. júla 2018 a postupovať sa bude etapovite po jednotlivých lokalitách. Obnovy a úpravy povrchov chodníkov a komunikácií budú aktualizované na stránke mesta. Na základe žiadosti mesta Rožňava bolo vyhlásené verejné obstarávanie, v ktorom uspeli Inžinierske stavby, a. s. Práce sa budú realizovať individuálne,“ hovorí Kissová.

„Na rok 2018 mesto Rožňava investuje na obnovu a úpravu povrchov chodníkov a komunikácií sumu 186 303,36 eur bez DPH. Lokality uvedené na stránke mesta, ktoré sa opravujú v týchto dňoch sú v hodnote 75 355,64 eur bez DPH,“ povedala pre náš web.

Mesto Rožňava začalo 11. júla 2018 s opravou a rekonštrukciou chodníkov a ostatných plôch. Termín ukončenia zákazky je podľa Kissovej predpokladaný na 30. novembra 2018. Z toho dôvodu žiadajú občanov mesta aby boli počas týchto prác trpezliví a tolerantní.

Zdroj: Dnes24.sk
Obrazom: Obnova povrchov komunikácií. Na rad prišla aj táto známa cesta
6
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM