Aktualizované Peter Simon Krimi

V Rožňave došlo k masívnemu úniku plynu: Evakuovali 60 ľudí, FOTO a VIDEO

Na mieste zasahovali hasiči z Rožňavy aj Dobšinej, plynári a polícia.

Zdroj: Facebook

V Rožňave došlo k veľkému úniku plynu. Na mieste udalosti zasahujú hasiči na viacerých vozidlách. Hasiči zasahujú v dýchacích prístrojoch.

Okolie polícia evakuovala, zabezpečila oblasť a ohraničila páskou.

„Hasiči z Rožňavy a z Dobšinej zasahovali v meste Rožňava na železničnom priecestí, kde následkom výkopových prác došlo k poškodeniu plynového potrubia a k následnému masívnemu úniku plynu,“ píše na na oficiálnej Facebook stránke Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

„Z okolitých firiem bolo evakuovaných 60 osôb, nakoľko unikajúci plyn sa cez kanalizáciu šíril do blízkych budov. Na mieste udalosti zasahovalo 15 profesionálnych hasičov. V zasiahnutej oblasti došlo k odstaveniu plynu a elektrickej energie,“ dopĺňa sa na stránke.

O udalosti informovala aj polícia v oficiálnom stanovisku.

„V súvislosti s udalosťou v meste Rožňava, kde dnes dopoludnia došlo k úniku plynu podľa doterajších zistení z dôvodu poškodenia plynového vedenia pri bližšie nešpecifikovanej stavebnej činnosti, boli na miesto vyslané všetky záchranné zložky, SPP a okamžite boli prijaté opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku súvisiace aj s evakuáciou osôb z okolitých firiem. Polícia miesto uzavrela, taktiež boli uzavreté všetky prístupové cesty,“ informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, Jana Mésarová.

Ako doplnila, polícia vykonávala opatrenia aj v súčinnosti s mestom Rožňava, za účasti mestskej polície i technických služieb. V tejto chvíli podľa vyjadrenia HaZZ už nebezpečenstvo nehrozí, plyn sa podarilo uzavrieť.

„Okolité budovy i kanalizácia sa odvetrávajú. Vzhľadom na to, že na prvom mieste je ochrana života, zdravia a majetku osôb, polícia následne miesto dôkladne zadokumentuje, a v tejto súvislosti bude udalosť vyšetrovať ako podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia. Pri tejto udalosti k zraneniu osôb nedošlo. Bližšie okolnosti bude možné poskytnúť až po vykonaných prvotných úkonoch na mieste,“ dodala na záver hovorkyňa polície.

Obrazom: Masívny únik plynu v Rožňave
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM