Peter Simon Rôzne

V priestoroch galérie až 240 prác žiakov: Výstavu otvorila riaditeľka školy, Ibolya Uličná, FOTO

V priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave možno v týchto dňoch navštíviť výstavu pod názvom Dotyky – Érintések.

Ilustračný obrázok k článku V priestoroch galérie až 240 prác žiakov: Výstavu otvorila riaditeľka školy, Ibolya Uličná, FOTO
12
Galéria
Foto: Gabriella Badin / Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Výstava bola nainštalovaná pri príležitosti 20. výročia založenia Základnej školy Reformovanej kresťanskej cirkvi v Rožňave s vyučovacím jazykom maďarským.

Gabriella Badin z Baníckeho múzea informovala, že výstavu eklektického salónneho charakteru zostavili pedagogičky školy Alíz Farkas a Irén Ambus z výtvarných prác ako bývalých tak aj súčasných žiakov školy. Odborným garantom je akademický maliar Mgr. Szilárd Fecsó. V priestoroch galérie je tak prezentovaných 240 výtvarných detských prác od súčasných žiakov a zároveň tu vystavuje 16 bývalých študentov, ktorí už svoje vysokoškolské štúdiá umeleckého typu ukončili, alebo v nich ešte pokračujú.

„Výstavu otvorila v kruhu oslavujúcich hostí Mgr. Ibolya Uličná, riaditeľka základnej školy. Vo svojom príhovore vyzdvihla dôležitosť dotykov v živote školy – dotyky rúk, keď ruka v ruke spoločnými silami založili školu; alebo prvé dotyky, keď učitelia chytia ruku dieťaťa, čím mu naznačia, že je na dobrom mieste. Zároveň sa poďakovala vedeniu a kolektívu Baníckeho múzea v Rožňave za všestrannú pomoc a možnosť prezentovať sa v priestoroch galérie,“ spresnila Badin.

Dodala, že výstavu navštívili aj pedagógovia – účastníci XXIII. ročníka Stretnutia maďarských pedagógov na Slovensku, ktorí vysoko hodnotili výtvarnú prácu žiakov, ale aj odbornú a obetavú prácu pedagógov. K výstave sú v prípade záujmu pre vopred nahlásené skupiny pripravené múzejno-pedagogické hodiny.

Obrazom: Výstava Dotyky  - Érintések
12
Galéria
Foto: Gabriella Badin / Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM