Radka Deckerová Krimi

V obci Nižná Slaná sa kradlo

V obci Nižná Slaná (okr. Rožňava) sa doposiaľ neznámy páchateľ v noci z utorka na stredu vlámal do hostinca.

Najprv odstránil visiaci zámok na železnej závore vchodových dverí, dvere vypáčil a vnikol dnu. Z predajného pultu odcudzil cigarety a cukrovinky, z chladničky nealkoholické nápoje v plechovkách a z neuzamknutej pokladne hotovosť 50,–€ v minciach. Následne vypáčil dvere na sklade, odkiaľ odcudzil alkoholické nápoje, čaje a hotovosť 150,–€. V sklade na vešiaku našiel pracovnú vestu majiteľky hostinca a v nej originálne kľúče od výherného hracieho automatu, ktorý kľúčmi otvoril a odcudzil z neho zatiaľ nezistenú hotovosť ku škode firmy z Dunajskej Stredy. Majiteľke hostinca vznikla škoda 600,–€.

Správy z Východného Slovenska:

Nezmestil sa do kože ** Z prečinu výtržníctva bol obvinený 22-ročný Ján zo Stredy nad Bodrogom (okr. Trebišov), ktorý včera okolo 14.30 hod. pred blokom na Záhradnej ulici v tej istej obci v podnapitom stave zaútočil na 48-ročného Štefana. Tomuto roztrhol tričko a viackrát sa ho pokúsil udrieť kovovou tyčou, pričom ho trafil do zápästia. Napadnutý muž neutrpel zranenie, ktoré by si vyžadovalo lekárske ošetrenie. Keď sa obvinený zaháňal tyčou, do ruky ňou zasiahol svoju 20-ročnú družku, ktorej spôsobil ľahké zranenia s dobou PN do 7 dní. Privolaní policajti muža za použitia donucovacích prostriedkov muža obmedzili na osobnej slobode a predviedli na OO PZ. Keď mužovi z dôvodu podpísania zápisnice uvoľnili putá, tento sa rozbehol oproti zatvoreným a uzamknutým dverám a čelom rozbil sklenenú výplň. Následne z podlahy zdvihol úlomky skla a porezal si ľavú ruku. Na zariadení spôsobil škodu cca 50,– €. Obvinený, ktorému hrozí až dvojročný trest odňatia slobody, bol po lekárskom ošetrení umiestnený do cely policajného zaistenia. ** Na obecný úrad zaslal fotku Hitlera
Doposiaľ nezistený páchateľ zaslal z Prahy na obecný úrad jednej z obcí v okr. Rožňava extrémistické materiály obsahujúce fotografiu Adolfa Hitlera, báseň s textom smerujúcim proti Rómom, ako aj materiály podporujúce a propagujúce skupiny smerujúce k potlačeniu základných práv a slobôd. Rožňavský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci za prečin rozširovania extrémistických materiálov, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

**Do garáže sa vlámal len 13-ročný chlapec ** Sobraneckí policajti objasnili krádež vlámaním do garáže nachádzajúcej sa medzi Tyršovou a Komenského ulicou v Sobranciach. K tejto došlo medzi 19.04. a 21.04.2011, pričom páchateľ z nej odcudzil rôzne elektrické náradie. Páchateľom bol len 13-ročný Ján zo Sobraniec a z toho dôvodu bolo trestné stíhanie zastavené.

Vykradnuté auto
Neznámy páchateľ včera popoludní na parkovisku na Grešákovej ulici v Košiciach vnikol do uzamknutého osobného motorového vozidla zn. Škoda Fabia a ukradol notebook, rôzne písomnosti, USB kľúč a športový batoh s oblečením a hygienickými potrebami. Majiteľovi z Veľkých Kapušian (okr. Michalovce) vznikla škoda 1.800,–€.

**Pri cúvaní narazil do invalidného vozíka ** Včera okolo 15.10 hod. viedol 34-ročný Marián z Trebišova osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia Combi po ulici Československej armády v Trebišove. Pri cúvaní z parkoviska pred reštauráciou smerom ku kruhovému objazdu zadnou časťou vozidla narazil do invalidného vozíka, na ktorom sedel 60-ročný Ján z Trebišova a ktorý tlačila jeho 58-ročná manželka. Pri náraze sa vozík s mužom prevrátil a žena spadla na chodník. Invalidný dôchodca utrpel viacnásobnú zlomeninu rebier s dobou liečenia 14 dní a žena zlomeninu ramennej kosti s dobou liečenia do 21 dní. Ku škode na motorovom vozidle nedošlo. Požitie alkoholických nápojov u vodiča zistené nebolo, chodkyni bola na túto skúšku odobratá krv. Poverený príslušník ODI OR PZ v Trebišove začal trestné stíhanie vo veci za prečin ublíženia na zdraví, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok.

ZDROJ: Krajské riaditeľstvo policajného zboru Košice

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM