Peter Simon Rôzne

V meste vyrastajú letné terasy: Rožňavčania posedenia pri slnku obľubujú

Jar už naplno cítiť aj v meste pod Kalváriou. Teplé počasie neprehliadli ani prevádzkari na našom námestí. Tí využili príležitosť a pre ľudí opäť stavajú letné terasy aj posedenia pred ich podnikmi.

Ilustračný obrázok k článku V meste vyrastajú letné terasy: Rožňavčania posedenia pri slnku obľubujú
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Azda väčšina obyvateľov nášho mesta si jar a teplé dni spája s príjemný posedením na letnej terase v obľúbenom podniku. Prevádzkári sa snažia každoročne príchodom teplého vzduchu opäť vyťahovať konštrukcie letných terás a inštalovať ich, čím samozrejme ponúkajú svojim potenciálnym zákazníkom aj možnosť posedenia pod holým nebom. Ak sa v týchto dňoch prejdete rožňavským Námestím baníkov, všimnete si, ako tam letné terasy a posedenia pre návštevníkov postupne otvárajú.

„Vonkajšie posedenie zvykneme otvárať s prvými slnečnými a tepelnými dňami v apríli. Zákazníci si počas našej existencie veľmi obľúbili posedenie, ktoré sa snažíme každý rok niečim vylepšiť. Kvety a detské ihrisko sú samozrejmosťou. Vonkajšie sedenie máme otvorené počas celého leta až do jesene,“ uviedol jeden z prevádzkovateľov baru v našom meste.

Ako sme zistili, Rožňavčania určite v prípade možnosti využívajú posedenia na terasách. „Radšej s priateľkou posedíme na slniečku ako vo vnútri prevádzky. Aspoň trochu pochytáme bronz,“ prezradil Peter, ktorý nám spomenul, že pár takýchto posedení si už tento rok užil, ale keď sa oteplí, vychutná si ich ešte viac.

„Letné terasky mám rada. Naše námestie je predsa krásne, tak sa ním treba pokochať a najlepšie to ide pri vychladenom drinku. Myslím, že aj obchodníci dobre vedia, čo sa ľuďom páči, a tak využijú možnosť postaviť si ich v čo najväčšom počte,“ konštatovala študentka Michaela.

„Určite mám radšej posedenia vonku. Lepšie si tak viem vychutnať obľúbený nápoj a jedlo. Na čerstvom vzduchu je predsa príjemnejšie. S kamarátkami využívame túto možnosť každým rokom,“ uviedla mamička Janka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM