Peter Simon Rôzne

V meste sa chystá večer plný gemerských ľudoviek: Ktoré súbory uvidíme?

Pre priaznivcov dobrej gemerskej muziky a ľudových piesní pripravilo Gemerské osvetové stredisko v Rožňave folklórny večer. Počas podujatia vystúpi na javisku niekoľko súborov z nášho regiónu. Porota zhodnotí ich výkon.

Ilustračný obrázok k článku V meste sa chystá večer plný gemerských ľudoviek: Ktoré súbory uvidíme?
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko

Tentokrát sa ľudovou hudbou nerozozvučí Dom tradičnej kultúry Gemera, ale sála mestskej radnice, na Námestí baníkov v Rožňave a to už už 22. júna 2016 o 18:00 hodine.

„Účinkujúci v rámci ďalšieho cyklu folklórnych večerov tentokrát budú súťažiť,“ povedala nám Mária Hlaváčová z Gemerského osvetového strediska. „Porotcovia regionálneho kola celoslovenskej súťaže Hudobného folklóru dospelých vyberú tých najlepších z prihlásených ľudových hudieb, speváckych skupín, spevákov sólistov a inštrumentalistov zaoberajúcich sa hudobným folklórom, ktorí postúpia do krajskej súťaže. Najlepší z kraja sa budú prezentovať na celoštátnej súťažnej prehliadke. Vstupné na podujatie pre verejnosť činí 2 eurá,“ doplnila informácie Mária Hlaváčová.

Ako informovala Hlaváčová, v stredu podvečer divákom predstavia členovia, spevácke zložky a zoskupenia z folklórnych skupín Hôra z Rejdovej, Radzim z Vyšnej Slanej, Stromíš z Vlachova, Gočovan z Gočova, Hrabina z Nižnej Slanej, Slanka z Nižnej Slanej, Dolina z Gemerskej Polomy, Lehoťanka z Čiernej Lehoty, Bučina z Pače a folklórnych súborov Gemer z Dobšinej a Haviar z Rožňavy, ako i sólisti, speváci a inštrumentalisti z celého regiónu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM