Peter Simon Správy

V Krásnohorskom Podhradí spomínajú: Hrad strážili hasiči z obce!

Dnešné voľby do Národnej rady SR sú v obci Krásnohorské Podhradie v okrese Rožňava poznačené spomienkou na udalosti spred štyroch rokov. Počas parlamentných volieb 10. marca 2012 hrad Krásna Hôrka zachvátil požiar. Aj preto ho dnes symbolicky strážili dobrovoľní hasiči.

Ilustračný obrázok k článku V Krásnohorskom Podhradí spomínajú: Hrad strážili hasiči z obce!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Od rána hrad strážia štyria dobrovoľní hasiči z obce s dvoma autami plnými vody. „Sme príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru obce a vykonávame tu protipožiarnu preventívnu činnosť,“ povedal dobrovoľný hasič Peter Bernáth a zaspomínal si na udalosti spred štyroch rokov. „Bolo to pre nás veľmi traumatizujúce. Nádherná pamiatka, ktorá tu bola a zrazu je fuč, zhorená strecha. Je to negatívny zážitok, na ktorý človek asi celý život nezabudne,“ skonštatoval.

Hrad budú dobrovoľní hasiči strážiť do večera. „Je to skôr symbolické, že tentoraz si ho už postrážime a nenecháme si ho zdevastovať, aj keby to niekomu napadlo,“ uviedla Breznayová.

Miestni si od novej vlády sľubujú, že sa hrad podarí obnoviť do jeho pôvodnej podoby. Atmosféra v obci je počas dnešných parlamentných volieb pokojná.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM