Správy

V kancelárii šijací stroj: Terénne sociálne pracovníčky sa pustili do výroby rúšok, FOTO

Terénne sociálne pracovníčky svojpomocne šijú pre občanov zo severnej časti dvojvrstvové bavlnené rúška o ktoré je každý deň mimoriadny záujem.

Ilustračný obrázok k článku V kancelárii šijací stroj: Terénne sociálne pracovníčky sa pustili do výroby rúšok, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava

Ako informoval v správe sociálny pracovník Marek Koltáš, vzhľadom na pretrvávajúce riziko možnej nákazy v súvislosti so šírením koronavírusu a nedostatkom rúšok na trhu, terénni sociálni pracovníci mesta (TSP) Rožňava už od minulého týždňa pristúpili k tejto situácii zodpovedne a začali prijímať viaceré opatrenia zamerané na elimináciu prípadnej nákazy u občanov z marginalizovaných rómskych komunít (MRK) v našom meste.

„Terénne sociálne pracovníčky svojpomocne šijú pre občanov zo severnej časti dvojvrstvové bavlnené rúška o ktoré je každý deň mimoriadny záujem. Doposiaľ bolo odovzdaných 60 kusov ochranných rúšok pre dospelých a 47 ks pre deti. Každej rodine bolo okrem toho poskytnuté aj mydlo a informačný leták – COVID-19,“ upresnil v správe Koltáš.

Doplnil, že MRK sú bezpochyby jednou z najzraniteľnej­ších komunít a v prípade prepuknutia nákazy v tomto prostredí predstavujú značné riziko možného rýchleho šírenia ochorenia vo veľkom priestore, TSP budú naďalej v tejto aktivite pokračovať.

„Od 8. apríla 2020 majú možnosť všetci obyvatelia severnej časti mesta, ktorí nemajú prístup k zdroju pitnej vody, navštíviť pracovisko TSP na Krátkej ulici v Rožňave a bezplatne si odobrať z pristavenej cisterny pitnú vodu. Priebežne sa bude vyhodnocovať situácia v komunite a následne sa budú prijímať aj ďalšie preventívne opatrenia v snahe posilnenia hygienických, zdravotných a ďalších návykov občanov z tejto komunity,“ informoval na záver v správe sociálny pracovník z Rožňavy.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Rožňava

Obrazom: Terénne sociálne pracovníčky v Rožňave sa pustili do výroby rúšok
16
Galéria
Zdroj: Mesto Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM