Andrea Mesarčíková Krimi

V jednom prípade vlamačov vypátrali, v druhom v obci Pašková ich vyrušil sused

Policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili troch mužov vo veku od 27 do 49 rokov z Medzeva v okrese Košice – okolie, ktorí sa v utorok (9.11.) okolo 20.30 h v katastri obce Zlatá Idka vlámali do prístavby rekreačnej chaty, ktorú majiteľ využíva

TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová.
„Stanislav najprv krompáčom vybil otvor do drevených dverí, všetci traja vošli dnu a odcudzili rôzne farebné kovy, elektrické medené káble a pracovné náradie. Následne Karol na chate vypáčil drevenú okenicu, vytlačil okno a z chaty odcudzili štyri drevené fajky, rôzne okrasné predmety, príbor, plynové zapaľovače, ozdobnú valašku, lovecký nôž, dva ručne vyrobené drevené kolovrátky a vzduchovú pušku,“ konkretizovala Demjanovičová s tým, že majiteľovi z Košíc spôsobili celkovú škodu 441 eur. Obvinených umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie.
Druhý prípad sa stal v obci Pašková v okrese Rožňava, kde pozorný sused v stredu (10.11.) o 1.45 h oznámil na linku 158 vlámanie do susedného rodinného domu. Policajti na mieste zistili, že nezistený páchateľ vošiel do dvora domu, rozbil sklenenú výplň na vchodových dverách a vošiel dnu.
„Z domu na dvor povynášal tri televízory a deväť igelitových tašiek, do ktorých zabalil potraviny, taniere, poháre, obuv, kožené lopty, videokazety, videorekordér, rádiomagnetofón s CD prehrávačom a reproduktory. Veci však nestihol odniesť, lebo ho vyrušil sused,“ dodala Demjanovičová, podľa ktorej majiteľke z Košíc spôsobil páchateľ poškodením zariadenia škodu 100 eur.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM