Peter Simon Správy

V horských oblastiach sú cestári stále v pohotovosti: Pluhovali aj pri Rožňave

V súvislosti s výraznou zmenou počasia zasahovali cestári od skorého rána v horských oblastiach.

Ilustračný obrázok k článku V horských oblastiach sú cestári stále v pohotovosti: Pluhovali aj pri Rožňave
Zdroj: TASR

Informovala o tom hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzana Bobriková.

Pracovníci Správy ciest KSK zasahovali na Spiši aj Gemeri, hlavne na cestách druhej triedy č. 533 a 535. Automobily vybavené zimnou technikou prepluhovali a posypali podľa hovorkyne predovšetkým horské priechody Súľová, Grajnár, Mlynky – Biele vody, Štósky kopec, Hnilčík, časť Pačanského kopca.

Všetky cesty vo vyšších polohách na Spiši i Gemeri sú podľa Bobrikovej zjazdné.

„Ku koncu marca bola oficiálne ukončená zimná služba, ale naši pracovníci sú stále pripravení podľa potreby zabezpečiť zjazdnosť ciest najmä v horských oblastiach. Sledujeme vývoj počasia. Máme priame kontroly pomocou meteostaníc, ktoré sú rozmiestnené na cestách, a stav sledujú aj naši zamestnanci. Nie je to prvýkrát, čo sa po prvom výraznom jarnom oteplení vráti v horských polohách zimné počasie. Takúto situáciu poznáme z minulých rokov a sme na ňu pripravení. V týchto strediskách máme k dispozícii stále zimnú techniku,“ hovorí riaditeľ Správy ciest KSK Zoltán Bartoš.

Aj v ďalších dňoch, keď meteorológovia predpovedajú vo vyšších polohách zimné podmienky, budú cestári podľa Bobrikovej v pohotovosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM